dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Lotte van der Meer

De 5 vragen aan... Lotte van der Meer

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Lotte van der Meer en ik ben afgelopen zaterdag 21 geworden! Toen ik op mijn 18e de opleiding bloem & design heb afgerond, ben ik al snel vanuit de bloemenwinkel het bedrijf van mijn vader in gegaan, Kwekerij Duinland. Wij hebben een kwekerij met snijbloemen. Freesia's hebben we jaarrond en Matthiola (violieren) in het seizoen, vanaf mei tot en met augustus. Hier heb ik al snel mijn draai gevonden in het verkopen van onze bloemen. Dit doe ik nog steeds met veel plezier.

Tussen het werk door vind ik het leuk om mooie foto's en filmpjes te maken van onze bloemen voor op social media, zoals Facebook en Instagram. Hierdoor werd ik benaderd door de promotiecommissie van de Freesia, FabulousFreesia. Hier zet ik mij sinds een jaar ook voor in, van Instagram posts, tot aan beurzen ontwerpen en opbouwen. Heel leuk en creatief werk. Zo komt mijn opleiding ook nog goed van pas.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Op school vond ik het altijd lastig wat ik wilde gaan doen later. Ik zei altijd: “Ik wil een baan, waarin ik creatief bezig kan zijn, fotografie, op social media. Maar ook bloemwerk maken en events vind ik erg leuk.” Ook vond ik handel erg interessant maar hierin waren niet echt stages die geschikt waren bij mijn opleiding als bloemist. Van school af, ben ik gaan werken bij het bedrijf van mijn vader en had ik erg snel door wat ik leuk vond. Ik vind mijn baan geweldig omdat ik hem zelf gecreëerd heb, met alle dingen die ik leuk vind bij elkaar. 'You attract what you are ready for' vind ik een hele mooie quote. Als je enthousiast bent en je werkt met plezier komen er steeds meer leuke dingen op je pad...

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Eerlijk gezegd kijk ik niet zo veel naar het nieuws. Via via krijg ik natuurlijk wel mee wat er in de wereld aan de hand is, maar het is niet zo dat ik daar heel veel mee bezig ben.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou graag onze winkel in Floriday willen op pakken, maar vanwege tijdgebrek zijn we hier een tijd geleden mee gestopt. Erg jammer, maar het was voor ons niet rendabel om soms voor 1 of 2 emmertjes naar de veiling te rijden. Ik denk dat hier nog wel kansen in zitten voor ons. Zeker in het Matthiola seizoen omdat wij een erg groot assortiment beschikbaar hebben van wel 12 verschillende kleuren.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend hou ik een 21 diner voor mijn vriendinnen. Samen met een vriendin, omdat wij op dezelfde dag jarig zijn. We gaan alles leuk aankleden in het thema 'bohemian pink' leuke vaasjes met bloemen. Gelijk weer een mooi moment om te combineren, foto's maken voor Instagram met Freesia's en Violieren in een mooie setting. Verder houd ik me dit weekend bezig met een opdracht in Polen. Hier is volgende week een event in Warschau, waar we vanuit de Freesia promotiecommissie onze photobooth heen gaan sturen. Volgende week ga ik naar Warschau om deze op te steken met de mooiste Freesia's.

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 16-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS