zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Plantion sluit 2022 af met negatief resultaat

Plantion sluit 2022 af met negatief resultaat

Plantion in Ede heeft het jaar 2022 afgelosten met een negatief resultaat van 1,1 miljoen euro. Dit is bekend gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 13 juni. Volgens Plantion is dit te wijten aan een combinatie van de oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen en inflatie, een krappe arbeidsmarkt en een gedaald consumentenvertrouwen.

Plantion voorzitter Rene Willemsen en Algemeen Directeur Andre van Kruijssen

Nadat Plantion in 2021 recordcijfers had geschreven, daalde de omzet in 2022 met 7,2 procent naar 106,4 miljoen euro. Daarbij liet vooral de achteruitgang van de klok (15 procent) zich voelen. De omzet van bemiddeling was vergelijkbaar als het jaar ervoor, terwijl de omzet uit digitale bemiddeling toenam. In combinatie met investeringen en gestegen kosten sloot Plantion het jaar af met een negatief resultaat van 1,1 miljoen euro.

Vooruitzichten 2023

De aanhoudende ontwikkelingen in binnen- en buitenland en het relatief koude en natte voorjaar bezorgden Plantion een moeilijke start van 2023. Waar de klok relatief goed presteerde, bleef de omzet van bemiddeling wat achter bij de doelstelling. Door scherp te zijn op de kosten en volgende stappen te zetten richting 24/7 dienstverlening verwacht Plantion de stijgende lijn weer te kunnen vinden.

Mans Vulto (l) en Rene Willemsen (r)

Onderscheiding

Aan het einde van de ALV werd Mans Vulto onderscheiden met de gouden Plantion-speld. Vulto stopt als commissaris van Plantion in verband met het bereiken van de 75-jarige leeftijd. 


Redactie Floranews | 14-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS