maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Kwekerij Piet Vijverberg viert 25 jaar Phalaenopsisteelt met win-actie

Kwekerij Piet Vijverberg viert 25 jaar Phalaenopsisteelt met win-actie

Het is 25 jaar geleden dat kwekerij Piet Vijverberg is gestart met de teelt van Phalaenopsis orchideeën. Sander Vijverberg plantte in 1998 zelf de eerste stekken. Om het jubileum te vieren heeft te kweker van 19 tot en met 23 juni een winactie: Iedere werkdag krijgt de 25e besteller van Phalaenopsis een cadeaubon voor een compleet verzorgd diner voor twee personen bij sterrenrestaurant Triptyque in Wateringen.

De orchideeën van Piet Vijverberg in 12cm pot zijn sterk, hebben veel takken en bloemen met voornamelijk 3 en 4 takkers. Ze zijn grootbloemig met prachtige grote en sterke bloemen en zijn verkrijgbaar in vele rassen, kleuren en mengsels. Dat Piet Vijverberg deze 5 sterren kwaliteit heeft weten te kunnen produceren is te danken aan het innovatieve karakter van het bedrijf. Het “vooruitstrevend vakmanschap” is terug te vinden in de bedrijfsprocessen, de techniek en de professionaliteit en bevlogenheid van het gehele team.

Deze eigenschappen komen volgens Piet Vijverberg ook terug in de bedrijfsvoering van restaurant Triptique. Met veel trots hebben Virginie en Niven Kunz op 1 augustus 2020 het restaurant geopend en werden in mei 2022 bekroond met een groene Michelinster. Ze staan in de Lekker top 100 en op nummer 27 op de wereldranglijst beste groente restaurants van de We’re smart Greenguide. Iedere dag werken zij hard om de beste kwaliteit te leveren. Het restaurant bevindt zich net als Piet Vijverberg in het Westland. Er wordt bij voorkeur gekookt met lokale en producten uit deze regio. Duurzaamheid staat ook bij hen hoog in het vaandel.

Piet Vijverberg is al sinds 1946 actief en is gespecialiseerd in de teelt van Dracaena en Phalaenopsis. De kwekerij kenmerkt zich door haar high-tech teelttechnieken. In de moderne Westlandse kwekerij worden de nieuwste technieken toegepast met gebruikmaking van veel geautomatiseerde processen. Bij veel technische verbeteringen en ideeën in de tuinbouw heeft Vijverberg aan de wieg gestaan.


Redactie Floranews | 14-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS