donderdag 21 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Tour deTom voltooit epische monsterrit voor Ronald McDonald Kinderfonds

Tour deTom voltooit epische monsterrit voor Ronald McDonald Kinderfonds

Vastberaden vertrokken vrijdag 9 juni om 5 uur Tom van de Wel op de fiets, Leen Vreugdenhil op de scooter en Bart vd Pijl in de bus vanuit ’s Gravenzande. Met als doel, zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Dit initiatief is een paar jaar terug ontstaan, toen Toms kleindochter Michelle vlak na haar geboorte geopereerd moet worden. Door deze operatie heeft zij weken in het ziekenhuis gelegen en konden haar ouders gelukkig gebruik maken van het Ronald Mc Donald huis.
Door de fijne locatie en goede opvang wilde Tom wat terug doen voor de stichting achter de familiehuizen. Tom kreeg zijn collega’s Bart en Leen zo gek om mee te doen. Bart in de bus met proviant en kookgerei en Leen op de scooter rijdend voor Tom om te navigeren en Tom zoveel mogelijk uit de wind te houden.

Het drietal had een tocht van 880 km uitgestippeld, verdeeld over 8 etappes. Vanuit de kantine van Geest Potplanten in het mooie Westland naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg) om van daaruit Pieterburen in Groningen aan te tikken. Uiteraard om daarna om te keren en weer weer richting het mooie Westland te rijden. Daarbij hadden de mannen bedacht dat ze deze monsterrit binnen 30 uur wilden afleggen. Een uitdaging waarvan bijna iedereen dacht, dat geen mens dat zou volbrengen zonder te slapen.

Met hun indrukwekkende fysieke en mentale uithoudingsvermogen trotseerden de 3 heren het uitgestippelde traject. Ze overwonnen vermoeidheid, de enorm warme weersomstandigheden, fysieke grenzen en pijntjes. Met af en toe een peptalk, in de nacht een wisseling van bus en scooter hebben ze de tocht volbracht. Tom heeft 30 uur en in totaal 915.2 km gefietst. Tijdens de tocht konden de wederhelften, collega’s en bekenden de tocht digitaal volgen. “Waar is Tom?” werd een actieve groep gedurende anderhalve dag. Collega’s Dick en Kees hebben het laatste stuk meegefietst voor support tijdens de laatste kilometers. Eenmaal terug op de Galgeweg werd zelfs nog een ererondje op de rotonde extra gereden en volgde een warm onthaal door een groep van de volgers met applaus, toeters, fakkels en een hoop gejuich. Wat een ongekende prestatie!

Op dit moment is er een bedrag van ruim 13.000 euro gedoneerd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Doneren kan nog steeds, via https://www.starteenactie.nl/acties/tourdetom

 


Redactie Floranews | 13-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS