woensdag 6 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

FloraHolland voegt ook rozenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk samen

FloraHolland voegt ook rozenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk samen

In de tweede helft van dit jaar worden ook de rozenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk samengevoegd. Dit in navolging van de centrale klok over de twee locaties heen voor snij-anthurium, alstroemeria, snij-orchidee en strelitzia. Het doel is om 5 lokale rozenklokken samen te voegen tot 4 centrale klokken.

Volgens Royal FloraHolland zijn de ervaringen van zowel kwekers, kopers als veilingmeesters positief. Met de ervaring in de andere productgroepen en in overleg met de FPC Roos is er nu ook groen licht voor het samenvoegen van de rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer. Over het wel of niet aansluiten van de rozenklokken op Rijnsburg is nog geen besluit genomen.

Volgens veilingmeester Mark van Niel was het even wennen, maar was het absoluut een goed besluit om over te gaan op een centrale landelijke klok per productgroep. "De ervaringen in de praktijk zijn positief. De markt is stabiel en ook de prijsvorming is stabieler. Eerder zagen we op dezelfde dag verschillen tussen Naaldwijk en Aalsmeer. De meeste kopers zijn tevreden met het veilschema. Ze ervaren meer rust en overzicht tijdens het inkopen door minder klok schermen.”

Binnenkort zal Royal FloraHolland alle betrokken partijen verder informeren over wat de overgang in de dagelijkse praktijk betekent. Ook wordt er gezorgd voor goede begeleiding om straks snel en soepel te kunnen werken met de samengevoegde klokken.


Redactie Floranews | 09-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS