donderdag 30 november 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Greenport Horti Campus krijgt financiŽle bijdrage uit Nationaal Groeifonds

Greenport Horti Campus krijgt financiŽle bijdrage uit Nationaal Groeifonds

De aanvraag van de Greenport Horti Campus (GHC), onderdeel van de Greenport West-Holland, voor een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds is goedgekeurd. Dat betekent dat de Greenport Horti Campus een financiële bijdrage ontvangt voor het versterken van de samenwerking tussen bedrijven, voortgezet onderwijs, mbo en hbo rondom leren en innoveren.

De aanvraag werd gedaan namens tientallen bedrijven en organisaties uit de Greenport West-Holland. In de Greenports Noord Holland-Noord en Aalsmeer is daarnaast de aanvraag Green Chain NH goedgekeurd. De goedkeuring van beide aanvragen betekent een belangrijke impuls voor het Nederlandse tuinbouwcluster. De beide consortia zoeken in de uitvoering de samenwerking. 

De totale aanvraag van de Greenport Horti Campus bedraagt 22 miljoen euro, inclusief de bijdrage vanuit het Nationaal Groeifonds voor komende vier jaar van 9 miljoen euro. Die bijdrage zal worden gebruikt voor een nóg betere samenwerking tussen bedrijven en onderwijs, om talent sneller bij de bedrijven te krijgen. Zo kunnen de Greenport Horti Campus, het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en de partners op de drie fysieke GHC-campuslocaties ervoor zorgen dat medewerkers sneller digitaal vaardiger worden en beter kunnen omgaan met de vraagstukken rondom energieneutraal. Door deze aanpak van Leven Lang Ontwikkelen blijven bedrijven, in het teelt, techniek en logistiek glastuinbouwcluster, concurrerend en zal de beschikbaarheid van juist gekwalificeerde medewerkers mogelijk worden gemaakt. 

De aanvraag door de Greenport Horti Campus is gerealiseerd door de krachtenbundeling van Lentiz, Inholland, (mkb-)bedrijven, tuinbouwondernemers, brancheorganisaties AVAG, Glastuinbouw Nederland en Groenten Fruithuis, Royal FloraHolland, VNO NCW-West /Oostland /Westland Midden-Delfland, AgroEnergy, Dutch Fresh Port, HortiHeroes, Rabobank, Security Delta (HSD), World Horti Center Expo, Delphy, Vertify, WageningenUR Glastuinbouw, Metropool Regio Rotterdam Den Haag, gemeenten Barendrecht, Lansingerland en Westland, en Provincie Zuid-Holland. In de uitvoering zijn meer partijen betrokken.


Redactie Floranews | 09-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS