maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Zonnebloemenzee tijdens jubileumviering Van Gogh Museum met koninklijk tintje

Zonnebloemenzee tijdens jubileumviering Van Gogh Museum met koninklijk tintje

Op 2 juni 2023 was het precies vijftig jaar geleden dat het Van Gogh Museum zijn deuren opende. Het museum vierde deze bijzondere mijlpaal met het Sunflower Art Festival op het Museumplein. Prinses Beatrix was aanwezig bij de jubileumviering en de start van het gratis festival. De Prinses ontving, net zoals haar moeder in 1973 tijdens de opening van het Van Gogh Museum, een zonnebloem.

Foto: Jelle Draper

Tijdens het festival werden maar liefst tienduizenden zonnebloemen verwerkt en uitgedeeld aan het publiek, waardoor het Museumplein werd omgetoverd tot een zonnebloemenzee. Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun fiets te laten versieren met zonnebloemen. Daarnaast konden ze een foto maken bij de fleurige selfiewand en zonnebloemen mee naar huis nemen. Veredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum sinds 2015, verzorgde de zonnebloemen voor de jubileumviering met Prinses Beatrix en het Sunflower Art Festival.

foto: David Stegenga Fotografie

Emilie Gordenker, directeur van het Van Gogh Museum; “Wij vinden het geweldig dat onze trouwe partner Takii het mogelijk maakt om de schoonheid van Van Goghs geliefde zonnebloem met heel Amsterdam te delen. Wat een prachtige manier om zo onze 50ste verjaardag te vieren.”

De zonnebloemen die tijdens het openbare festival werden gesponsord door Takii, waren afkomstig van kwekerij Erik Overtoom. Zuidkoop was verantwoordelijk voor de aanvoer en aankleding van het festivaldecor met de zonnebloemen van Takii. 


Redactie Floranews | 05-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS