dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Jiffy opent nieuw Innovatiecentrum met lab en klimaatkamer

Jiffy opent nieuw Innovatiecentrum met lab en klimaatkamer

Jiffy Group heeft een nieuw Innovatiecentrum geopend met geavanceerd laboratorium en een klimaatkamer. Het nieuwe centrum is gevestigd bij 1 Plant in Zwijndrecht.

De klimaatkamer bootst een gecontroleerde omgeving voor verticale landbouw na en bevat state-of-the-art technologieën zoals Priva-software, Philips GreenPower LED-modules en diverse bemestingssystemen. Hiermee kan Jiffy hoogwaardig onderzoek doen naar groeimedia en plantengroei, en kan het anticiperen op de toekomstige behoeften van telers.

Het Innovatiecentrum van Jiffy Group benadrukt de toewijding aan duurzaamheid en open innovatie. Er wordt samengewerkt met universiteiten, start-ups en de tuinbouwsector om duurzame oplossingen te ontwikkelen. Het centrum fungeert als een hub voor grensoverschrijdende, pre-competitieve projecten en biedt ook mogelijkheden voor samenwerking en kennisuitwisseling. Jiffy Group streeft ernaar om een wereldwijde leider te zijn op het gebied van groeimedia-innovatie en om te voldoen aan de behoeften van telers in verschillende sectoren.

Het Innovatiecentrum omvat ook een gevanceerd lab waar nieuwe vezels en materialen kunnen worden getest en geoptimaliseerd. Hiermee kan het bedrijf nieuwe productseries ontwikkelen, zoals Plug- en Potgrond en Substraten. Het centrum biedt voldoende capaciteit om te voldoen aan de behoeften van Jiffy en hun onderzoekspartners in de toekomst. Het bedrijf nodigt telers en belanghebbenden uit om samen te werken aan de ontwikkeling van duurzame plantenteeltoplossingen en zo bij te dragen aan een meer duurzame landbouwsector.

 


 


Redactie Floranews | 02-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS