dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Kasgroeit stopt met actieve ondersteuning werving en selectie; Focus volledig op leren en ontwikkelen

Kasgroeit stopt met actieve ondersteuning werving en selectie; Focus volledig op leren en ontwikkelen

Kasgroeit stopt vanaf 2024 met actieve ondersteuning op het gebied van werving- en selectie in de glastuinbouw. De transitie waarin de glastuinbouw zich bevindt, vraagt volgens Kasgroeit om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Daarom gaat de organisatie zich volledig richten op leren en ontwikkelen voor werkgevers en werknemers.

Dit is samen met het bestuur van Kasgroeit en na raadpleging van de achterban besloten in het kader van de nieuwe periode van financiering. De nieuwe koers is het resultaat van de evaluatie van het huidige dienstverlening. Kasgroeit wordt op basis van driejarige plannen gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt. Elke drie jaar wordt grondig gekeken naar de ontwikkelingen in de sector en de daarbij passende dienstverlening. Zo wordt momenteel de koers van Kasgroeit 2024-2026 verder uitgewerkt.

foto: Kasgroeit

"De glastuinbouw is volop in transitie; energie, duurzame gewasbescherming, verdergaande automatisering en robotisering. Dat vraagt om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Aangezien die veranderingen in teelt en techniek elkaar steeds sneller opvolgen, is een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een absolute voorwaarde om (internationale) werknemers duurzaam inzetbaar te houden en bedrijven toekomstbestendig te houden", aldus Kasgroeit.

De actieve ondersteuning op gebied van werving- en sollicitatiebegeleiding wordt de komende maanden afgebouwd. Het vacatureplatform en de CV database die via de huidige website van Kasgroeit te raadplegen zijn, komen per 1 september te vervallen. Om alle opgedane kennis en ervaring van Kasgroeit wel te borgen voor de sector wordt dit ingezet voor een nieuw, sector overstijgend project waarvan de coördinatie bij LTO Noord ligt. Álle agrarische sectoren inclusief glastuinbouw gaan samen bouwen aan een website en publiekscampagne om werkzoekenden te motiveren voor een functie in de land- en tuinbouw. De opgebouwde kennis en ervaring van Kasgroeit op dit vlak wordt hiervoor ingezet. 


Leandra de Boef | 02-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS