zondag 21 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Wie wint dit jaar de FleuroStar Award voor d noviteit met de wow-factor?

Wie wint dit jaar de FleuroStar Award voor d noviteit met de wow-factor?

Welke indrukwekkende noviteit wint dit jaar de FleuroStar Award en volgt Petunia Grandiflora Bee's Knees van Florensis/Ball op? Brandkamp, Dümmen Orange, Florensis, MNP / Suntory, Prudac and Selecta One hebben elke een noviteit ingezonden voor de FleuroStar-competitie van Fleuroselect. Deze competitie vindt elk jaar plaats tijdens de FlowerTrials. De ingezonden rassen zijn tijdens de FlowerTrials op acht verschillende locaties te zien.

Een onafhankelijk en deskundig panel vanuit veredeling, teelt en retail, vakredacteuren en marketingspecialisten kiest de ‘Winnaar met de Wow-factor’. Het ras dat op het verkooppunt de hoogste visuele impact en handelswaarde heeft, wordt op donderdagavond 15 juni a.s. gekroond tot 'Winnaar met de Wow-Factor'. Dit gebeurt tijdens de FleuroStar Award-ceremonie, die dit jaar plaatsvindt op de Breeders Avenue FlowerTrials locatie.

Hieronder, in willekeurige volgorde een overzicht van de zes ingezonden noviteiten van de dit jaar.

Boven v.l.n.r. Mandevilla Sundaville Double Blush Pink, Capsicum annuum Purple Sunset F1, Pelargonium zonale Solfaro Lisboa. Onder v.l.n.r. Impatiens walleriana Glimmer Appleblossom, Fuchsia Ballerina Arabesque, Lantana Camara Playa Sun Juana 

Capsicum annuum Purple Sunset F1 van Prudac

De trendy vruchten van de Capsicum annuum Purple Sunset van Prudac veranderen geleidelijk van kleur, van diep violet via goudgeel naar rood, terwijl er steeds nieuwe bijkomen. De paprika’s contrasteren prachtig met het donkergroene blad van de plant en vormen een uiterst trendy aanvulling op de inrichting van je groene oase. Pepper Purple Sunset F1 groeit van nature compact en kan daarom makkelijk zonder het toepassen van groeiregulatie in potten van 10 tot 13 cm worden geteeld. Producenten waarderen het teeltgemak en de duurzaamheid terwijl de handel de talrijke presentatiemogelijkheden van deze kleurrijke nieuwkomer optimaal kan uitspelen. De consument is blij met deze trendy plant op het terras, balkon of zelfs op de keuken-vensterbank.

Fuchsia Ballerina Arabesque van Dümmen Orange

Deze nieuwe Fuchsia-hybride van Dümmen Orange is vroeg tot middelvroeg met grote, dubbele rood/witte bloemen die doen denken aan ronddraaiende balletdanseresjes. Ballerina Fuchsia is veredeld en geselecteerd voor dagneutrale bloei en is de perfecte keuze voor onbelichte teelten en extra vroege afzet. Dankzij haar goed vertakkende, natuurlijk compacte groeiwijze vereist de teelt zeer weinig groeiregulatie en kunnen planten worden geproduceerd in packs, potten tot 13 cm of in hanging baskets. Arabesque doet het niet alleen goed op het terras of balkon, maar ook in borders of perken. Retailers en consumenten vinden het contrast tussen Arabesque's tweekleurige dubbele bloemen en frisgroene bladeren prachtig, net als de continue bloei tijdens de hele zomer. 

Impatiens walleriana Glimmer Appleblossom van Florensis

Altijd al elfjes in je tuin willen zien? Met Glimmer Appleblossom van Florensis kom je er misschien wel eentje tegen die glitters legt op bloemblaadjes om ze te laten schitteren. Deze dubbelbloemige Impatiens walleriana met bleke, roosachtige bloemen maakt deel uit van de Glimmer-serie met een hoge resistentie tegen Plasmopara destructor, de oorzaak van valse meeldauw op 'vlijtige Liesjes'. Dit ras ontwikkelt goed vertakte, licht bolvormige planten die het prima doen in de schaduw en halfschaduw. Glimmer Appleblossom kan makkelijk geteeld worden in potten, hanging baskets of patio containers. Retailers en consumenten worden overtuigd door deze lichtroze bloemenpracht, die het vertrouwen herstelt in een zorgeloze zomerbloei zonder ziekteverschijnselen bij deze populaire tuinfavoriet.

Lantana Camara Playa Sun Juana van Selecta One

Ben je op zoek naar een zonaanbidder die weinig water nodig heeft? Selecta one presenteert met trots Playa Sun Juana: een opvallende Lantana camara waarvan de bloemkleur verandert van geeloranje bij het openen naar helder magenta bij volledige bloei. De dicht vertakte planten hebben een opgaande groeiwijze en de bloemen zijn zo goed als steriel. Producenten zullen de eenvoudige teelt waarderen, die afhankelijk van de potmaat zonder toppen en met weinig tot geen toepassing van groeiregulatoren mogelijk is. Dankzij haar positieve uitstraling en warme kleuren schittert Playa Sun Juana op de winkelvloer. Consumenten kiezen voor dit geweldige ras vanwege haar hittebestendigheid en continue bloei tijdens de hele zomer, zelfs tot november. Last but not least is Playa Sun Juana een absolute magneet voor bestuivers zoals bijen en vlinders.

Mandevilla Sundaville Double Blush Pink van MNP / Suntory

Trendsetters kunnen zich opmaken voor Sundaville® Double Blush Pink, de eerste dubbelbloemige Mandevilla van MNP / Suntory. Sundaville is uitgegroeid tot een gevestigde merknaam op de markt. Dit nieuwe ras draagt bij aan haar solide en innovatieve reputatie. Double Blush Pink heeft heldere, crème-roze bloemen die op elegante wijze contrasteren met de smaragdgroene bladeren. Ze bloeit van de vroege zomer tot de herfst. Telers kunnen vertrouwen op de bewezen teelteigenschappen van het bestaande Sundaville®-assortiment. De prachtige bloemen van Double Blush Pink springen optimaal in het oog in hanging baskets of containers op de winkelvloer. Met haar rijke vertakking en uitbundige bloei geeft deze elegante must-have een vleugje luxe aan het terras of de patio.

Pelargonium zonale Solfaro Lisboa van Brandkamp

Verander je tuin in je favoriete zomerbestemming met Solfaro Lisboa! Deze nieuwste aanwinst in de Pelargonium-serie van Brandkamp geeft een permanente symfonie van kleur dankzij de talrijke, prachtige bloemen. Deze tweekleurige Pelargonium zonale vormt mooie bloemkoppen met charmante wit/roze bloemetjes die boven het groene blad uitsteken. Solfaro Lisboa is uit stek vermeerderd en heeft een perfect opgaande groeiwijze. Zowel telers als retail waarderen de uitgesproken uniformiteit en vroege, eerste bloei met tot maar liefst 4 bloemkoppen. Consumenten houden van de lichte, grote bloemen en vinden dit de ideale geranium voor containers, plantenbakken en perken.


Redactie Floranews | 30-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS