maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Evanthia kijkt uit naar internationale sierteelt podia

Evanthia kijkt uit naar internationale sierteelt podia

Veredelaar Evanthia kijkt met plezier uit naar de aankomende maanden, waarin ze haar producten op verschillende internationale sierteelt podia zal presenteren aan de professionele vakhandel. Als eerste staat natuurlijk de FlowerTrials op eigen bodem op de planning. Van 13 tot en met 16 juni is Evanthia samen met Selecta One te bezoeken op de nieuwe locatie bij Kwekerij Bloem en Tuin in De Lier.

Daarna staat voor de Westlandse veredelaar van 20 tot en met 23 juni 2023 de Hortitec op de planning, de belangrijkste tuinbouwbeurs van Brazilië. Hier wil Evanthia de aanwezigheid op de Braziliaanse / Latijns-Amerikaanse markt benadrukken en versterken, nieuwe relaties aangaan en bestaande partnerschappen verdiepen. “We kunnen niet wachten om op de beurs in Holambra onze nieuwste producten te laten zien en in contact te komen met professionele telers, handel en andere schakels in de sierteeltketen”, vertelt Commercieel Manager Louis Kester enthousiast.

Na Brazilië staan achtereenvolgend de Cultivate in Columbus, Ohio in Amerika, de Trade Fair in Aalsmeer en de IPM Essen in januari 2024 op de planning. Op deze internationale podia neemt Evanthia de bezoekers graag mee in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van pot- en perkplanten, kamerplanten en snijbloemen.

Helianthus Sunsation Compact en Platycodon Corsa - foto: Hans Korbee

Tijdens de beurzen zorgt Evanthia voor een bonte show van pot- en perkplanten, snijbloemen en kamerplanten. Ontdek bijvoorbeeld de kracht van Helianthus Sunsation Compact, de nieuwste generatie potzonnebloemen. “Dankzij hun sterke genetische compactheid kunnen ze stress-vrij geteeld worden: zonder remstoffen in zowel de productie van jonge planten als in de afkweekfase, zonder hoge EC en zonder droge cycli”, legt Kester uit. “Sunsation is een rijkbloeiende potplantenserie die bloeit van het voorjaar tot het vroege najaar.”

De Platycodon Corsa serie is een echte blikvanger, met opvallend grote bloemen in diepblauw, wit en roze. Ze stralen een zomerlang op het terras of in de volle grond. De uniforme Platycodon Corsa variëteiten hebben een goede vertakking en vormen massa’s ballonvormige knoppen die openklappen als stervormige bloemen.

Tropisch assortiment - foto: Hans Korbee

De veredelaar verrast op de internationale podia de bezoekers ook graag met een uitgebreide selectie kamerplanten en tuintoppers uit het tropisch assortiment. “Zo laten we bijvoorbeeld onze koel te telen producten Cordyline, Eucalyptus en Bananenplanten zien en onze hitte- en droogte tolerante planten Yucca, Adenium, Aloe, Beaucarnea en Pachypodium”, vertelt Kester. “Ook worden unieke items onder de aandacht gebracht, zoals onze Ravenala madagascariensis en andere zeldzame zaadproducten.” Ook laat Evanthia tal van prachtige bladplanten uit de Araceae familie zien, zoals Alocasia, Philodendron, Monstera en Syngonium.

Bladplanten - foto: Hans Korbee

Snijbloemen noviteiten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens de FlowerTrials staan onder andere de noviteiten in Tanacetum in de spotlight, zoals Tanacetum Cameron en Camilla. Ook vertelt het team van Evanthia graag over de veelzijdigheid van Celosia en over de het onlangs gelanceerde promotieplatform Crazy about Celosia. En raken ze niet uitgepraat over de kracht van de nieuwste Matthiola StoX serie en de weelderige selectie zomerbloeiers. Deze passen goed in de huidige trends van natuurlijke veldboeketten en verleidelijk zachte zomerse tinten.

Voor een snelle toegang tot alle FlowerTrials locaties, is het aan te raden je bezoek vooraf te registreren via de FlowerTrials website.

 

Snijbloemen - foto: Hans Korbee

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 26-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS