dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Gemeenteraad stemt voor aangepast Masterplan Flora Campus Westland

Gemeenteraad stemt voor aangepast Masterplan Flora Campus Westland

Na het college van B en W heeft nu ook de Gemeenteraad van de gemeente Westland heeft voor het Masterplan Flora Campus Westland gestemd. Alleen op verzoek van verschillende fracties voorlopig wel zonder de plannen voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Het is wel de bedoeling om hier op korte termijn binnen de gemeenteraad over te gaan spreken. Alle fracties vinden het OV een zeer belangrijk aspect in de ontwikkeling van de gemeente.

Met het Masterplan Flora Campus wil de gemeente de toekomst van de economie in Westland verbeteren. Ze richten zich met het plan op tuinbouw en technologie. Het college van B en W kan nu verder met de uitwerking van het masterplan voor de Flora Campus Westland. Het masterplan gaat over een gebied van in totaal 23 hectare bij de Burgemeester Elsenweg, Middelbroekweg, Lange Broekweg en Europaweg naast het World Horti Center.

foto: Masterplan Flora Campus Westland

Het hoofdplan van Flora Campus Westland laat zien hoe het gebied er ongeveer uit komt te zien. Het beschrijft hoe het gebied wordt ingedeeld en heeft hoge ambities. Het gaat hierbij om de realisatie van ongeveer 215.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte, onderwijsgebouwen, onderzoeksfaciliteiten, en woningen. Plus daarbij een groot centraal park. Om hier ruimte voor te maken wordt er wel hoger gebouwd. Ook zou Royal Flora Holland aanpalend en passend gesitueerd een nieuw hoogwaardig logistiek centrum van ca. 100.000 vierkante meter willen ontwikkelen.

Flora Campus Westland moet hét internationale kennis knooppunt worden voor Horti Tech en Horti Health. Dus voor zowel tuinbouwtechnologie gericht op digitalisering en robotisering, als die gericht zijn op de mogelijkheden van de tuinbouw bij het verbeteren van de gezondheid. De campus zal plaats gaan bieden aan enerzijds onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten en anderzijds ook aan innovatieve bedrijven. Het blijft plaats bieden het World Horti Center (WHC), dat zelfs sterk uitgebreid zal worden. Ook biedt het plaats aan een startup centrum van Hortuslab en behoort de realisatie van gethematiseerd Fieldlab, een zogenaamde Kas van de Toekomst, tot de mogelijkheden.


Leandra de Boef | 26-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS