zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Chrysal breidt zeevracht diensten uit

Chrysal breidt zeevracht diensten uit

Chrysal introduceert in juni een nieuwe, ultramoderne testfaciliteit in Kenia. Deze testfaciliteit beschikt over een uitbloeiruimte en vier kamers met gecontroleerde atmosfeer. Dit maakt uitgebreid onderzoek en testen mogelijk om de optimale zuurstof- en CO2-niveaus per gewas te bepalen voor langdurige opslag en zeetransport. Kwekers kunnen hier de beste omstandigheden testen voor hun bloemen om uitval te verminderen en de beste kwaliteit te garanderen.

Daarnaast lanceert Chrysal een dataplatform als onderdeel van haar dienstverlening. Het platform is ontworpen om alle processen te ondersteunen en realtime kwaliteitsgegevens te delen met klanten, waaronder kwekers, importeurs en retailers. Zo is er meer transparantie en inzicht in de hele reis van snijbloemen, van oogst tot overzeese verzending. 

"Bij Chrysal blijven we toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen die ten goede komen aan de hele bloemensector, met een focus op duurzaamheid en het verminderen van de milieu-impact. Chrysal Services, met zijn ultramoderne testfaciliteit en dataplatform, dragen bij aan een meer duurzame, efficiënte en transparante bloemenketen\", aldus Niels van Doorn, algemeen directeur van Chrysal Africa. De uitbreiding van Chrysal Services wordt gepresenteerd tijdens de IFTEX in Kenia van 6 tot 8 juni.

In 2019 introduceerde Chrysal een geregistreerde en effectieve voorbehandeling tegen Botrytis. Deze behandeling maakt uiteindelijk langdurige opslag van bloemen mogelijk. Na het succes van deze behandeling lanceerde ze in 2020 de Chrysal Sea Freight Service, waardoor het mogelijk werd om rozen per schip vanuit Kenia te verschepen. De service kreeg snel bekendheid en maakte het soms zelfs mogelijk dat ongeveer 10 procent van de totale rozenproductie van Kenia over zee werd verzonden.
 

Redactie Floranews | 24-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS