zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Agapanthus BlackJack Plant van het Jaar RHS Chelsea Flower Show 2023

Agapanthus BlackJack Plant van het Jaar RHS Chelsea Flower Show 2023
Agapanthus BlackJack Dwaghyb02 van De Wet Plant Breeders in Zuid-Afrika is dit jaar erkend als Plant van het Jaar 2023 van de RHS Chelsea Flower Show 2023. De plant is ingezonden door Plantipp. Met zwarte bloemknoppen die openen tot intens donkerpaarse bloemen heeft de indrukwekkende Agapanthus BlackJack zeventien andere soorten verslagen in de competitie dit jaar.
 
 
Een krachtige plant die volgende de jury ongetwijfeld opvalt in borders en plantenbakken. De dichte bloeiwijze en het opvallend groot aantal bloemkoppen maakt dat deze compacte Agapanthus tuinlliefhebbers wereldwijd zal verrassen met zijn spectaculaire tuinprestaties en extra lange bloeiperiode. Agapanthus BlackJack is nu beschikbaar bij Hoogeveen Plants in Nederland, en T&M in het Verenigd Koninkrijk.
 
“Mijn eerste reactie toen ik BlackJack zag was WAUW! Dat we deze prijs winnen verandert alles voor de Agapanthus. Het gebruik, de trends binnen de consumentenwereld: alles waar we zo hard voor gewerkt hebben”, vertelt Peter van Rijssen van Plantipp. “Ongelooflijk goed werk van Quinton Bean en Andy de Wet. En natuurlijk ook van Patrick Fairweather die vertrouwen had in het veredelingsprogramma en de Agapanthus gepresenteerd heeft. En van Hoogeveen Plants die Agapanthus BlackJack in Nederland in het assortiment hebben opgenomen en de winnende plant leverden. Uiteindelijk gaat het allemaal om teamwork en zet je je samen in voor dit geweldige eindresultaat.” Plantipp zond meer planten in, negen hiervan behaalden de shortlist.
  

Redactie Floranews | 23-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS