dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Horticoop en Navus Ventures investeren in Blue Radix

Horticoop en Navus Ventures investeren in Blue Radix

Navus Ventures en Investeringscoöperatie Horticoop investeren in Blue Radix, dat hiermee een volgende fase in gaat. Sinds de oprichting in 2019 werkt het bedrijf al nauw samen met telers om de waarde van AI-gedreven en Autonoom Telen te ontsluiten. Met de kapitaalinjectie steunen Navus Ventures en Horticoop de verdere uitbouw van de diensten en de vergroting van de wereldwijde impact. Samen werken ze aan een duurzame voedselproductie en een voorspoedige toekomst voor de glastuinbouw.

V.l.n.r.: Laurens van der Spek (COO), Ronald Hoek (CEO) and Rudolf de Vetten (CPO)

Blue Radix heeft in 2021 Crop Controller op de markt gebracht om de unieke teeltstrategie van de teler te optimaliseren en met de praktische inzet van AI te realiseren, zonder menselijke tussenkomst. Volgens Blue Radix is de waarde ervan bewezen in veel verschillende kassen in 13 verschillende landen en meerdere klimaatomstandigheden.

"Sinds de marktintroductie van Crop Controller werken we intensief samen met veel toonaangevende glastuinbouwbedrijven. Telers ervaren aanzienlijke verbeteringen in productie en kwaliteit, terwijl ze tot 4 keer meer hectares kunnen aansturen en gelijktijdig de kosten verlagen. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun en het vertrouwen van onze klanten. Dankzij hun inzichten en feedback kunnen we deze belangrijke verbeteringen doorvoeren in onze technologie. Het is zo'n compliment om van telers te horen dat ze volledig vertrouwen op ons systeem, 24/7, waardoor ze hun handen vrijmaken om meer hectares te managen en andere aspecten van de dagelijkse activiteiten te verbeteren", zegt Ronald Hoek, CEO en mede-oprichter van Blue Radix.

Klaar om op te schalen
Het systeem is klaar om op te schalen. Crop Controller is geschikt voor elke kas met een klimaatcomputer en internetverbinding. De missie van Blue Radix is om telers in staat te stellen het maximale uit hun data te halen en hun resultaten te optimaliseren met de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie. "Wij vinden dat telers hun kennis en ervaring op de meest efficiënte manier moeten kunnen inzetten, zonder dat ze data met anderen hoeven te delen. Crop Controller helpt hen om precies dat te realiseren. Dit is cruciaal omdat ervaren telers merkbaar steeds schaarser worden", vult Laurens van der Spek, COO en mede-oprichter, aan.

"En we zijn nog maar net begonnen", zegt Rudolf de Vetten, CPO en mede-oprichter, over de grote impuls die deze nieuwe investeringen geven aan productontwikkeling. "We doen dit ook niet alleen. Wij geloven in een open ecosysteem waarbij telers kunnen kiezen wat het beste bij hen past en dat moeten we samen met onze partners en andere toeleveranciers mogelijk maken."

Horticoop investeert namens 400 glastuinbouwbedrijven
Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. Blue Radix sluit daar volledig op aan. Steven van Nieuwenhuijzen, CEO van Horticoop: “Blue Radix is koploper op het gebied van toegepaste kunstmatige intelligentie in de glastuinbouw. Bij Horticoop geloven we dat een versnelde technologische ontwikkeling noodzakelijk is om een nog duurzamere en productievere toekomst van de glastuinbouw mogelijk te maken. We zijn dan ook verheugd met deze uitbreiding van ons portfolio. Op deze manier zijn we, samen met onze leden, nauw betrokken bij AI-ontwikkelingen die de gehele sector ten goede komen. De investering kenmerkt de essentie van onze coöperatie: gezamenlijk investeren in de toekomst van de tuinbouwsector.”

Veel meer dan een dataplatform
"Blue Radix past perfect in ons portfolio met bedrijven, die zich richten op duurzame oplossingen op het gebied van voedsel en energie", zegt Eduard Meijer, directeur van Navus Ventures. "Wij zien kastechnologie als een belangrijke aanjager van efficiënte en duurzame voedselproductie. Blue Radix brengt operationele intelligentie en energie-efficiëntie naar de kas en gaat veel verder dan andere dataplatforms bij het inzetten van data in praktische toepassingen. Met de 10-jarige geschiedenis van het Blue Radix-team in AI-gedreven energiemanagement en hun bewezen staat van dienst in teeltmanagement, zijn we blij om het bedrijf zowel financieel als met onze kennis en netwerk te ondersteunen. Samen maken we wereldwijd impact op het gebied van duurzame voedselproductie en energiebeheer."


Redactie Floranews | 23-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS