dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Goede moederdagweek Veiling Rhein-Maas

Goede moederdagweek Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas kende in 2023 voor alle verkoopkanalen een goede moederdagweek, die een stuk succesvoller verliep dan afgelopen jaar. Zowel de klantenparticipatie, het aangeboden assortiment als de processen en procedures waren over het algemeen positief, meldt de veiling. De deelname van klanten aan de veiling, klokvoorverkoop en Kopen-Op-Afstand was hoger dan vorig jaar.

Ook blijft de webshop zich positief ontwikkelen. Steeds meer klanten maken er gebruik van als aanvullend inkoopkanaal. Ook de verkoop van snijbloemen en potplanten via de Klokservice verliep naar volle tevredenheid. Klanten waren tevreden over het aanbod – meer dan 52.000 ladingdragers alleen al op de veiling – en prezen zowel het uitgebreide en mooie assortiment als de snelle aflevering van de producten.

De beste verkoopdagen van de moederdagweek waren maandag 8 mei 2023 tot en met woensdag 10 mei 2023. Het prijsniveau voor snijbloemen en potplanten lag op de veiling in 2023 hoger dan in de moederdagweek van 2022. Net als in voorgaande jaren was er tegen het einde van de week sprake van een stabiel of stijgend prijsniveau voor snijbloemen, terwijl de prijzen voor buitenproducten, zoals perkplanten, licht daalden. Ook de Klokservice noteerde een grotere vraag dan afgelopen jaar, het prijsniveau van snijbloemen was hierbij vergelijkbaar met 2022.

Populaire producten

In de snijbloemensector genoten vooral rozen, eustoma, boeketten, arrangementen en pioenrozen tijdens de moederdagweek een grote populariteit onder de klanten van de marktplaats. Ondanks het aanhoudende koele weer en het relatief lage aantal zonuren in maart en april was er deze week ook op de afdeling import sprake van een hoge beschikbaarheid van snijbloemen en potplanten, zij het iets onder het niveau van 2022.
Bij potplanten werden op de veilingklok minder \'energievretende planten\' zoals begonia\'s, kalanchoë, campanula en phalaenopsis aangeboden als gevolg van de hogere energiekosten in de afgelopen maanden. Populaire producten in het potplantensegment bleven beplante schalen en arrangementen. De moederdagweek is al enkele jaren erg belangrijk voor deze 'convenience-producten', omdat ze gemakkelijk door klanten kunnen worden doorverkocht.

Positieve feedback

Vanuit de aanvoerders heerst er nog enige onzekerheid over het verwachte verloop van het seizoen, de effecten van de huidige politieke en macro-economische situatie en de stijging van de kosten. Bij de klanten was er gelukkig geen onzekerheid meer over de verkoop aan eindverbruikers; hun feedback over de inkoop bij Veiling Rhein-Maas was zeer positief.

Bron: Veiling Rhein-Maas


19-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS