donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

De onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Tuinen van Majorelle - #blog

De onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Tuinen van Majorelle - #blog

Zoals ik al in een eerder blog schreef, ik ben gek op reizen. Eind april stapte ik in het vliegtuig naar Marrakech, iets wat al heel lang op mijn ‘verlanglijstje’ stond. Het werd een zeer korte nacht, of eigenlijk geen nacht doordat ik een vroege ochtendvlucht had en in de avond ervoor nog een dinnershow stond de presenteren. Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard en mijn verwachtingen werden volledig overtroffen. Wat een waanzinnige ervaring was deze trip, de levendigheid van de stad, de creativiteit, de kruiden te veel om op te noemen. Naast dat Marrakech bekend is om de souks, medina en traditionele markten is één van de highlights Le Jardin de Marjorelle, voor mij persoonlijk nog een ‘bucketlister’.
In mijn eigen stadstuintje heb ik al jaren tuinbeelden en potten staan in de opvallende ‘Majorelle-blauwe kleur’ wat mij heeft opgeleverd dat buurtgenoten mijn tuin inmiddels de ‘blauwe tuin’ van de straat noemen, tijd voor inspiratie bij de bron!

Le Jardin de Majorelle is een botanische tuin in het hart van Marrakech en is ontworpen door de Franse schilder Jacques Majorelle in de jaren 1920 en 1930. De tuin is beroemd om zijn helderblauwe gebouw, dat bekend staat als het ‘Majorelle-Blauw’. Dit kleurrijke gebouw werd later gekocht door de modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé, die de tuin en het gebouw herstelden en openden voor het publiek. De Majorelle-tuin is een prachtige combinatie van natuurlijke schoonheid en kunst. Het heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 300 soorten planten van over de hele wereld, waaronder cactussen, palmbomen, waterlelies, bougainvillea en nog veel bijzondere plantensoorten. De tuin is opgedeeld in verschillende delen met elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden, zoals de bamboetuin, de vijver met waterlelies, de cactustuin en de tropische tuin.

Instagrammable blue

Een van de meest opvallende kenmerken van de Majorelle-tuin is de intens blauwe kleur die overal terugkomt; in het gebouw, fonteinen en plantenpotten. Het is een levendige, intense kleur die je zintuigen prikkelt en de je letterlijk meeneemt naar een andere wereld.

Naast de prachtige botanische collectie heeft de Majorelle-tuin ook een aantal interessante gebouwen en kunstwerken. Het meest opvallende is het huis van Jacques Majorelle, dat is omgebouwd tot het Berber Museum. Het museum bevat een collectie kunstvoorwerpen, waaronder aardewerk, sieraden, textiel en houtsnijwerk. Ook is er een Yves Saint Laurent-museum, dat naast het huis van Jacques Majorelle is gebouwd. Het museum is gewijd aan de mode- en ontwerpgeschiedenis van Yves Saint Laurent en bevat een indrukwekkende collectie kleding, accessoires en foto's van zijn werk. Om deze musea te bezoeken heb je wel aparte tickets nodig of je koopt een combinatie ticket. Op het moment dat ik er was, kon je kosteloos een expositie van door Yves Saint Laurent ontworpen affiches bezoeken.

Laat je inspireren…

De Majorelle-tuin is een zeer populaire toeristische attractie in Marrakech en trekt jaarlijks duizenden bezoekers, waaronder veel ‘instagrammers’ van over de hele wereld. Maar het is zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan deze bijzondere tuin, alleen de rust midden in de hectiek van Marrakech is heel bijzonder te ervaren. Reserveren is een must, want de wachtrijen zijn er flink! Ik heb ook weer inspiratie opgedaan voor mijn eigen ‘blauwe tuin’. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Marrakech, want naast Le Jardin de Majorelle zijn ook Le Jardin Secret en Bahia Paleis absolute aanraders. Ben je nou ook enthousiast geworden en wil je net als ik met deze waanzinnige kleur blauw in je eigen tuin aan de slag, op Pinterest vindt je voldoende inspiratie. Of wil Marrakech bezoeken, Transavia vliegt bijna dagelijks vanaf Schiphol. En ben je nog op zoek naar fijne plekjes om te eten, stuur me vooral een berichtje, dan heb ik nog wel lijstje met hotspots voor je.

Maarten Huisman
www.mppr.nl - hello@mppr.nl - 0612193798
 

Bron: www.Floranews.com
19-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS