zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Plantum organiseert Planten Peepshow en Planten Peptalk op Fascination of Plants Day

Plantum organiseert Planten Peepshow en Planten Peptalk op Fascination of Plants Day

In het kader van de internationale ‘Fascination of Plants Day’ organiseert Plantum op 23 mei een Planten Peepshow en Planten Peptalk in Den Haag. De Planten Peepshow wordt geopend minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de Planten Peepshow. Aansluitend is er in Nieuwspoort een Planten Peptalk, met prominente sprekers. Op ‘Fascination of Plants Day’ wordt in veertig landen aandacht gevraagd voor de plant en planteninnovatie.

De Planten Peepshow is een kas op het Anna van Buerenplein, tussen Den Haag CS en het gebouw van de Tweede Kamer in, met zes hokjes waarin we op een luchtige manier, en met een knipoog, de opwindende wereld van planten presenteren. De Planten Peepshow is open vanaf dinsdag 9.00 tot 18.30 uur en op woensdag van 9.00 tot 18.00 uur. Bioloog Charlotte Nederpel is daar op dinsdagochtend en woensdag aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan.

Alle oplossingen beginnen bij de plant, en bij goede zaden. Planten dragen wereldwijd bij aan gezondheid, welzijn en een duurzamere land – en tuinbouwsector. Hoe moeten of mogen we met planten omgaan en wat betekent dit voor de voedselvoorziening, in Nederland en in de rest van de wereld? In de Planten Peptalk met als thema ‘Voor als de spanning stijgt’ houden de volgende sprekers daarover een korte pitch, met daarna mogelijkheid tot reageren vanuit de zaal van politici en overig publiek.

De aanwezige sprekers zijn Adri Bom-Lemstra - voorzitter Glastuinbouw Nederland en voorzitter Greenports Nederland, Sjaak van der Tak - voorzitter LTO Nederland, 
Sijas Akkerman - directeur van Natuur & Milieufederatie Noord-Holland, Maria Geuze - directeur Slow Food Youth Network, Rick van de Zedde - projectmanager Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) Wageningen University & Research.

De Peptalk wordt gepresenteerd door Esther Molenwijk, podcastmaker en deskundig host van bijeenkomsten over voedseltransitie, met als sidekicks Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie (UvA) en Charlotte Nederpel, bioloog.


Redactie Floranews | 19-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS