zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Keukenhof ontvangt bijna 1,4 miljoen bezoekers

Keukenhof ontvangt bijna 1,4 miljoen bezoekers

Keukenhof heeft afgelopen weekend 2023 afgesloten en ontving dit ´welcome back jaar´ bijna 1,4 miljoen bezoekers. De bloemententoonstelling werd door hen gewaardeerd met een 8,6. De meeste bezoekers die het park ontving tussen 23 maart en 14 mei 2023 kwamen uit Nederland, gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ook Aziaten wisten het park weer te vinden, maar volgens de organisatie van de Keukenhof nog niet in de aantallen van voor de coronapandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Aankomsttijdsloten

Doordat Keukenhof tegenwoordig met aankomsttijdsloten werkt was het gemiddeld aantal bezoekers per dag vergelijkbaar met afgelopen seizoen. Deze tijdsloten hebben gezorgd voor een verbetering van de logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark. Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht waaronder het Paasweekend, tijdens het bloemencorso in de bollenstreek en tijdens het 1 mei weekend. Zelfs op deze drukste dagen van het seizoen was op de aanrijroutes te merken dat de spreiding van de bezoekers goed geregeld was. 

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers, maar in het seizoen wordt er opgeschaald naar 1000. “Ik ben er trots op dat we jaarlijks zo’n grote groep collega’s terugzien. We hebben dit jaar geen moeite gehad om medewerkers aan te trekken”, vertelt Jeroen Duyster, directeur a.i.

Klassieke muziek 

In het afsluitende weekend van 13 en 14 mei verraste Keukenhof haar bezoekers met uiteenlopende klassieke optredens tussen de bloemen. Musici van topniveau speelden livemuziek op verschillende locaties in het park.  Bekende namen zoals Trio Jakob, pianist David Kooi, harpiste Inge Louisa van Grinsven en operazangeres Amira Willighagen waren in het lentepark te vinden. Daarnaast bood Keukenhof ook een podium aan zeer talentvolle studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

75 jaar Keukenhof

Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum en is in het jubileumjaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei.


Leandra de Boef | 16-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS