dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

De 5 vragen aan... Jan Verheij

De 5 vragen aan... Jan Verheij

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jan Verheij. Na ruim 30 jaar bij Royal FloraHolland te hebben gewerkt, ben ik 5 jaar geleden zelfstandig doorgegaan als De Groene Mediamakelaar. Ik coördineer al het “ groen” voor inmiddels 6 tv titels: De Grote Tuinverbouwing, Droomtuinen, Lodewijks Groene Geluk, Tuinplezier, Het Goede Buitenleven en De Grote Huisverbouwing. In deze rol ben ik de schakel tussen productie, redactie en presentatie enerzijds, en kwekers en veredelaars anderzijds. Ik ben niet verantwoordelijk voor de commerciële kant. Maar als iemand bij het ene programma betaalt, kan ik diegene door middel van bartering wel extra exposure geven bij een andere titel. Ook koop ik, daar waar nodig, planten in. En dat dan uiteraard weer zoveel mogelijk bij de bestaande partners.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het combineren van de twee zeer uitgebreide netwerken die ik heb, maken mijn werk heel uitdagend. Aan de ene kant weten kwekers en veredelaars niet hoe de media werkt. Andersom heeft men in medialand geen idee hoe de groene wereld werkt. Mijn werk is over en weer begrip kweken, lobbyen en brandjes blussen. Kwekers werken vaak in de waan van de dag, tv producenten willen soms onmogelijke zaken gedaan krijgen. Het is dus een unieke job, waar ik nog steeds veel plezier aan beleef zolang ik het netwerk goed blijf onderhouden.

 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik maak me heel veel zorgen over het vluchtelingenprobleem dat speelt. We zouden in Europees verband veel meer grip moeten krijgen op het onderscheid tussen echte vluchtelingen en economische vluchtelingen. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat ieder mens naar betere omstandigheden snakt. Nederland moet, als klein land, alleen niet denken dat het dit wereldwijde probleem op kan lossen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Dit ligt voor mij in het verlengde van de vorige vraag. Ik hoop op geduld, begrip en verdraagzaamheid in de wereld, maar ik ben ook maar een heel klein radertje in het geheel. Dus geniet van de momenten.

Wat ga je dit weekend doen?

Onze buren gaan zaterdag na 22 jaar trouwen en wij zijn uitgenodigd. We hopen dat het een mooie dag wordt. Zondagochtend ga ik hardlopen met een vriendengroep. Een pr zal er na de trouwerij van zaterdag vast niet inzitten.

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 12-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS