dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Schade aan kas Van Egmond door grote brand caravanstalling

Schade aan kas Van Egmond door grote brand caravanstalling

Woensdagavond is door brand bij een caravanstalling in Bleiswijk, niet alleen de stalling met ca. 300 campers en caravans afgebrand, maar is ook schade ontstaan aan de aangrenzende kassen van Kees van Egmond. De brand was pas na enkele uren onder controle. Gelukkig is de brand niet overgeslagen en is er niemand gewond geraakt.

Van Egmond deed op Twitter live verslag van de brand en hoe hij zijn kas aan het beschermen was. Het glas sneuvelde door de hitte, ondanks dat de teler met water de gevel nat probeerde te houden. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende kassen.

De brandweer adviseerde de kassen dicht te houden. Op de kassen liggen zonnepanelen, die het door de hitte zouden kunnen begeven. “Als dat gebeurt, slaan er ook glasdeeltjes neer in de omgeving. Vandaar dat we met man en macht proberen om uitbreiding van de brand te voorkomen”, aldus een woordvoerder van de brandweer in gesprek met RTV Lansingerland.

Inmiddels is de schade opgenomen en werd er vandaag na een heftige avond en nacht ook weer ´gewoon´ gewerkt bij Van Egmond.


Redactie Floranews | 11-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS