dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Murara Plants Ltd wint DOSH Awards 2023

Murara Plants Ltd wint DOSH Awards 2023

Murara Plants, dochteronderneming van HilverdaFlorist, heeft de DOSH Awards in de agrarische sector in Kenia gewonnen. De DOSH Awards is een jaarlijks evenement georganiseerd door het Ministerie van Arbeid onder het Directoraat voor Gezondheid en Veiligheid op het werk.

Het thema van dit jaar was ‘Een veilige en gezonde werkomgeving is een fundamenteel uitgangspunt en recht op werk’. Om te zorgen voor een werkomgeving die te allen tijde prioriteit geeft aan menselijke behoeften en zich aanpast aan de voortdurend veranderende wereld, is het noodzakelijk te erkennen dat veiligheid en gezondheid op het werk (OSH) op één moet staan.

Murara Plants is een dochteronderneming van HilverdaFlorist en toonaangevend vermeerderaar in Afrika voor een uitgebreid assortiment snijbloemen, potplanten en tuinplanten. Door de stijgende vraag jong plantmateriaal in Afrika heeft HilverdaFlorist haar activiteiten uitgebreid en een vermeerderingsafdeling in Kenia opgezet. Murara Plants, een voormalig handelsbedrijf, richt zich tegenwoordig op de levering van Alstroemeria, Dianthus, Gerbera, Gypsophila, Helleborus, Limonium, Scabiosa en Salvia jong plantmateriaal voor de teelt van snijbloemen, potplanten, tuin- en perkplanten. Het bedrijf ligt in Kericho in de ten westen van de Keniaanse Great Rift Valley, op een hoogte van ongeveer 2100 meter boven de zeespiegel, tegen de rand van het Mau Woud en omgeven door theeplantages.

Het welzijn van de werknemers, maatschappelijk verantwoord ondernemen en gemeenschapsprojecten staan hoog in het vaandel bij Murara Plants. Deze omvatten momenteel onder andere opleidingen voor het personeel, voorzien in huisvesting, incl. moestuinen om het kweken van eigen groenten te stimuleren en welvaart te bevorderen. Daarnaast ook een goed uitgeruste crèche waar de kinderen van de werknemers worden opgevangen en een kleuterschool in de nabijheid van de werkplaats waar kinderen worden voorbereid op de basisschool.


Redactie Floranews | 10-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS