woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nieuwe Fuchsia Ballerina´s klaar voor groots optreden

Nieuwe Fuchsia Ballerina´s klaar voor groots optreden

De nieuwe Fuchsia Ballerina-serie met jonge, uitzonderlijke talenten staat in de startpositie om haar prestaties te laten zien op het balkon, terras of in bloemperken. De nieuwe Fuchsia-serie van Dümmen Orange is een sterke dagneutrale serie Fuchsia-hybriden in negen aantrekkelijke en op elkaar afgestemde rassen. Ze bloeien met frisse nieuwe kleurencombinaties in rood-wit, rood-paars tot roze-paars, met enkele en dubbele bloemen. De afzonderlijke rassen bloeien betrouwbaar en onophoudelijk van april tot augustus en trekken bijen en andere bestuivende insecten aan.

Volgens veredelaar Dummen Orange is bij de veredeling van deze Fuchsia vooral gekeken naar kenmerken die interessant zijn voor zowel teler als consument. De nieuwe serie is speciaal geselecteerd op een dagneutrale bloei. Daarnaast kenmerken Ballerina-rassen zich door een vroege tot middelvroege bloei, middelgrote bloemen en goed vertakte planten. Door hun compacte groeiwijze hebben ze maar zeer weinig groeiregulatie nodig.

Ballerina-rassen zijn als onbewortelde stekken (URC) verkrijgbaar van week 42 tot 12 en als bewortelde stekken (RC) van week 46 tot 16. Ze zijn geschikt voor de teelt in 9 tot 13 cm potten. Deze nieuwe Fuchsia-rassen zijn verkrijgbaar als half hangende, half opgaande en opgaande planten. Bij een overwinteringsteelt duurt de productie van de Ballerina-Fuchsia ongeveer 18-20 weken. In het voorjaar moet rekening gehouden worden met een kleine 8-10 weken. Zo zijn de eerste bloeiende partijen op de winkelvloer al vanaf half maart een feit.
 


Redactie Floranews | 10-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS