zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Charlotte Langerak-Visser benoemd tot CEO Viscon Group

Charlotte Langerak-Visser benoemd tot CEO Viscon Group

Charlotte Langerak-Visser is als familielid uit de derde generatie benoemd tot nieuwe CEO van Viscon Group. Ze neemt het stokje over van René de Vos, die ruim 32 jaar lang meebouwde aan het succes van de Viscon Group. Langerak-Visser vormt samen met Erik de Jonge als COO en Wim Jan Groothuijs als CCO de directie van Viscon Group. De Vos blijft aan in de rol van adviseur en zal ook als aandeelhouder betrokken blijven binnen de Viscon Group.

René Vos en Charlotte Langerak-Visser

Langerak-Visser is inmiddels 13 jaar werkzaam bij de Viscon Group en vervult sinds 2012 management- en directierollen. Volgens de organisatie heeft ze hierin haar kracht laten zien op het gebied van organisatie- en marktontwikkelingen. Sinds haar toetreden tot het bestuur in december 2020 heeft ze succesvolle veranderingen doorgevoerd in de strategie en structuur van de organisatie. Ze gelooft dat het bedrijf met inmiddels 350 medewerkers nog veel potentieel heeft om te groeien. Met die gedachte heeft ze de afgelopen periode als directielid al verschillende stappen gezet om het familiebedrijf verder te versterken. Een belangrijk onderdeel hiervan was het aanvullen van het bestuur met de ervaren bestuurders Erik de Jonge als COO en Wim Jan Groothuijs als CCO. Samen met deze bestuursleden is een nieuwe lijn ingezet.

V.l.n.r. Wim Jan Groothuijs (CCO), Charlotte Langerak (CEO), and Erik de Jonge (COO)

“Ik geloof inde kracht van een goed team. Door de juiste kennis in huis te halen, zorgen we samen voor een organisatie die de Agro- en Foodmarkt duurzaam kan blijven bedienen. Viscon heeft een ijzersterk DNA in ondernemerschap en innovatie en dat behouden heeft prioriteit voor het nieuwe bestuur”, aldus Langerak-Visser. Ze vervolgt: “Een sterk business development team krijgt daarmee ook alle resources om nieuwe technologie en ontwikkelingen te monitoren en om te zetten in nieuwe producten. Viscon heeft uitvinden & ondernemen altijd geprioriteerd en ook de volgende generatie gaat hier voortvarend mee aan de slag.”

Viscon Group is een internationale speler in automatisering en mechanisering in de agro & (non) food sector. Het heeft klanten in meer dan 75 landen en verkoopkantoren op alle continenten. 


Redactie Floranews | 09-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS