dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Olga Lyeonova

De 5 vragen aan... Olga Lyeonova

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Olga Lyeonova (Rumiliotis). Ik ben een bloemstyliste met meer dan 20 jaar ervaring in een familiebedrijf van de tweede generatie. Mijn moeder opende haar eerste bloemenwinkel meer dan 20 jaar geleden. Ik heb haar al die tijd geholpen en ben dus al een aardig tijdje bezig in de bloemenhandel. De afgelopen 5 jaar ben ik eigenaar geweest van bloemenatelier Impresia in het Oekraïense Odessa. We werden er gezien als bloementrendsetters op de bloemistenmarkt. Ik woon nu sinds ruim een jaar in Nederland.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Als tweede generatie eigenaar van een bloemenzaak heb ik alle stadia van het opzetten van een bedrijf in Oekraïne doorlopen. Bovendien heb ik een professionele opleiding tot bloemist opleiding genoten, niet alleen in Oekraïne maar ook in andere landen. Als eigenaar van het bloemenatelier combineer ik een grote hoeveelheid functies en kennis. Dat is denk ik wel wat het zo bijzonder maakt.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Natuurlijk maak ik me zorgen over de situatie in mijn land, omdat veel mensen hun huizen en families hebben moeten verlaten. Ik denk vaak na over hoe ik deze mensen kan helpen en hoe ik van nut kan zijn. Helaas is de situatie in mijn stad nog steeds niet veilig. Hoewel Odessa relatief goed wordt beschermd door onze troepen, zijn er dagen van constant alarm en luchtverdedigingsoperaties. Een deel van mijn familie en enkele van mijn vrienden zijn nog steeds in Odessa en proberen hun leven te leiden. Maar helaas heeft de oorlog gevolgen voor het dagelijks leven, hun psychologische toestand en vooral voor de infrastructuur.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik begrijp dat ik het verleden niet kan veranderen. Wel kan ik elke nieuwe dag veranderen en creëren door mensen te motiveren om vooruit te gaan, nooit te stoppen en in zichzelf te geloven.

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ben dit weekend in mijn geboorteplaats, Odessa, met mijn dierbare familie. Na meer
dan een jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest. Voor mij is dit weekend onbetaalbaar.

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 04-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS