zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Vaste planten kwekers richten Colour Your Season op

Vaste planten kwekers richten Colour Your Season op

Vaste planten kwekers Ronald Roest, Rudolf Hopmans en Dirk van Diepen gaan gezamenlijk de markt bedienen onder het label Colour Your Season. De drie kwekers met liefde en passie voor hun vak kenden elkaar al langere tijd door hun lidmaatschap bij telersvereniging Addenda. De kwekers introduceren dit voorjaar twee noviteiten: Anemone Spring Beauty en Papaver Pink Perfection.

Kwekerij Roest uit Vierpolders, Natuurlijk Hopmans uit Wieringerwerf en FlevoFlora uit Marknesse staan bekend om hun vakmanschap. Je voelt de ambachtelijkheid op de kwekerijen terug. Eigenaren Ronald, Rudolf en Dirk zijn nog dagelijks te vinden in hun kwekerij. Hun gezamenlijke passie voor tuinplanten leidt tot een breed en aantrekkelijk assortiment van vaste planten, onder één label. Het assortiment bestaat uit bloeiende vaste planten die buiten worden gekweekt en daardoor robuust en weerbaar zijn voor tuin en terras. Ook ondersteunt Colour Your Season de tuincentra door een doorlopend en afwisselend assortiment jaarrond beschikbaar te stellen met vaste prijscategorieën. Hiervoor stellen zij ook bijpassend promotiemateriaal ter beschikking.

Het assortiment van Colour Your Season zal zich uit blijven breiden en ieder seizoen worden nieuwe bloeiende planten in het assortiment verwelkomt. Dit voorjaar is vanaf week 18 de Anemone Spring Beauty voor het eerst beschikbaar. Een prachtige lente bloeier die haar naam te danken heeft aan de rijkelijke bloei die zorgt voor lentekriebels. Vanaf week 19 verwelkomen zij de nieuwe Papaver Pink Perfection in het assortiment. De grote papierachtige ‘perfecte’ roze bloemen zijn een stralend middelpunt in de tuin. 

Hoe meer diversiteit aan planten in de tuin, hoe beter! Met hun assortiment biedt Colour Your Season consumenten handvatten om de biodiversiteit in eigen tuin te verbeteren. In het assortiment vind je verschillende bijen en vlinder lokkers zoals de Hebe, Lavendel en Anemone. Ook op de drie kwekerijen wordt aandacht besteed aan biodiversiteit door onder andere het aanleggen van bloemstroken bij de bedrijven. Het lieveheersbeestje staat centraal voor Colour Your Season, want ‘Beestjes vinden wij heel natuurlijk’ -aldus de kwekers.


Redactie Floranews | 02-05-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS