dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Dekker Chrysanten presenteert nieuw type chrysant Kiku Nova

Dekker Chrysanten presenteert nieuw type chrysant Kiku Nova

Dekker Chrysanten heeft donderdag 20 april ´Kiku Nova´ geintroduceerd. Volgens de veredelaar een compleet nieuw type chrysant dat zich kenmerkt door een aarvormige bloeiwijze, het meervoud aan bloemen per tak en haar lange steellengte van 90 centimeter. "Een ware doorbraak binnen de wereld van de chrysant", aldus Dekker Chrysanten. Kiku Nova betekent letterlijk ook ´Nieuwe chrysant´.

Tijdens de introductie werd ´Geisha´onthuld, het eerste ras uit het Kiku Nova segment dat in week 18 door Dekker Chrysanten zelf op de markt gebracht zal worden. Dit ras is een witte, enkelbloemige en goed verfbare variant. "Met name de aarvormige bloeiwijze en haar uitstekende verfbaarheid werden zeer positief ontvangen door aanwezige handelspartijen."

Kiku Nova is nauw verbonden aan de Japanse cultuur. "Allereerst is “Kiku” de Japanse vertaling voor chrysant, maar ook ademt de volledige huisstijl van Kiku Nova de Oosterse cultuur. Zo betreft het kleurgebruik de herkenbare witte en rode kleur uit de Japanse vlag en is op iedere uiting van Kiku Nova een Japanse Geisha terug te vinden. Verder verwijst het logo van Kiku Nova naar een “Inkan”, een specifieke stempel die naar eeuwenoud gebruik door de Japanse bevolking wordt gebruikt bij het ondertekenen van officiële documenten. Net zo zal de bloemist met Kiku Nova in staat zijn om zijn of haar eigen stempel op ieder bloemwerk te drukken."

Net als de essentie van de Japanse cultuur, staat het merk Kiku Nova garant voor harmonie. Deze is op verschillende niveaus vanuit Kiku Nova te herleiden.

In harmonie met de natuur
Kiku Nova wordt geteeld in optimale omstandigheden, waarbij er wordt ingezet op een natuur- en milieuvriendelijk teeltproces. Zo draagt het gebruik van LED verlichting bij aan een minimalisering van het energieverbruik, wordt water en warmte hergebruikt en helpt een selectie van natuurlijke vijanden bij de bestrijding van aantasting ziektes en ongedierte.

In harmonie met de mens
Wist je dat bloemen een positief effect hebben op onze persoonlijke gemoedsrust en welzijn? Dankzij hun kleuren en geuren hebben bloemen een kalmerende werking, geven ze energie en herinneren zij ons aan de schoonheid van het leven. Zo draagt Kiku Nova bij aan verbondenheid met onszelf, elkaar en de natuur.

Harmonie in het boeket
Kiku Nova is dankzij haar bloeiwijze en steellengte een uniek segment binnen de familie van chrysanten. Door bloemen van verschillende lengtes te combineren, voeg je diepte en dimensie toe aan het boeket. Zo leidt het gebruik van Kiku Nova tot harmonie in ieder bloemwerk.

De aankomende periode zal er veel aandacht zijn voor het promoten van Kiku Nova als nieuw segment binnen de familie van chrysanten. Niet alleen richting de handelspartijen, maar ook zeker richting de wereldwijde bloemisten. 


Redactie Floranews | 24-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS