maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Roze, Glitter en Glamour: Duik in de Magische Wereld van Barbiecore - #blog

Roze, Glitter en Glamour: Duik in de Magische Wereld van Barbiecore - #blog

Naast een passie voor bloemen en planten heb ik een neus voor trends en styling, overgebleven uit mijn tijd als bloemist. Tijdens mijn eindpresentatie van de opleiding had ik mijn bloemwerk in lime-groen en roomtinten gemaakt. De presentatieblokken waren gemaakt van steigerhout, men vond daar toch wel ‘iets’ van, we hebben het hier over 1999… anno nu is steigerhout niet meer weg te denken uit interieurs.

Gespot in Parijs

Afgelopen maand was ik voor Flower Circus op de beurs Salon Florevent in Parijs. Voor wie Flower Circus (nog) niet kent, dit is een platform dat kwekers/veredelaars verbindt aan bloemisten, stylisten en arrangeurs wereldwijd. Sinds kort presenteer ik de maandelijkse online show en zal ik ook deelnemen aan beurzen en andere presentaties voor mijn rekening nemen.

Seen on the catwalk ‘Barbiecore’

Een opvallende trend die ik in Parijs tegenkwam was ‘Barbiecore’ een opkomende trend die steeds meer aandacht krijgt in de interieurwereld. Deze stijl wordt gekenmerkt door opvallende, felle kleuren en glanzende oppervlakken, geïnspireerd op het populaire Barbie design. Eerder kwamen we deze trend al tegen op de catwalk van modehuizen als Valentino en Balenciaga, denk bijvoorbeeld maar aan ‘Valentino Pink’, maar nu dus ook met een vertaling naar je interieur.

Barbiecore Floranews Barbiecore Floranews 

Dompel je onder in de wereld van Barbie.

De meningen zijn verdeeld; sommigen vinden de ‘Barbiecore’ trend te veel ‘herrie’ en oppervlakkig, anderen zien het als een viering van rebellie, fun en een tikkeltje over de top. Voor veel mensen is Barbie een icoon uit hun jeugd. De ‘Barbiecore’ trend is voor hen een manier om terug te gaan naar die tijd en zich opnieuw te omringen met de vrolijke, speelse vibe die ze zich herinneren. In onzekere tijden, kijk maar naar het journaal… wordt er gezocht naar manieren om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Het is dan ook niet toevallig dat er vanaf juli zelfs een ‘Barbie-film’ draait in de bioscopen. Natuurlijk is de ‘Barbiecore’ trend niet voor iedereen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een meer ingetogen stijl en vinden de felle kleuren en over-the-top decoraties te overdreven. Maar als je op zoek bent naar een speelse, uitbundige stijl, dan is de ‘Barbiecore’ trend een geweldige manier om je interieur persoonlijkheid te geven.

Barbiecore Floranews Barbiecore Floranews 

Barbiecore flowers.

Hoe kun je de vertaalslag maken naar bloemen met deze trend?
De gemene deler is felle, opvallende kleuren: roze, paars en lila. In Parijs zag ik een ballenbak die omgeven was door wolken van rozen en hortensia met uitbundige orchideeën takken en slierten neonverlichting. Ook waren er veel geverfde bloemen, opvallend veel tulpen wat een heel vervreemdend effect gaf. Ook werd er veel gips gebruikt in verschillende kleuren maar ook voorzien van glitters of zelfs in goud. De term ‘instagrammable’ kennen we allemaal en daar draait het om bij deze trend: picture perfect.
Zelfs geverfde bladmaterialen als asparagus, palmblad en ruscus ontbraken niet, net als geverfde pampaspluimen en monsterabladeren.
Misschien ken je het Instagram museum Wondr Experience wel? Dit is een perfecte bron van inspiratie als je aan de slag wilt met deze eigenzinnige trend.
Deze trend is er zeker niet voor iedereen, maar is er wél één die je niet snel over het hoofd zal zien.

Barbiecore Floranews  Barbiecore Floranews 

Maarten Huisman 
www.mppr.nl - hello@mppr.nl - 0612193798

Bron: www.Floranews.com
20-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS