dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Veiling Rhein-Maas positief over eerste kwartaal 2023

Veiling Rhein-Maas positief over eerste kwartaal 2023

Veiling Rhein-Maas kijkt terug op een over het algemeen positief verlopen eerste kwartaal van 2023. Het behaalde een omzet van zo’n 97 miljoen euro. Dit is ongeveer gelijk aan vorig jaar. De gerealiseerde productomzet aan de veilingklok is vergelijkbaar met het eerste kwartaal van 2022, terwijl deze voor de Klokservice onder het niveau van het voorgaande jaar lag. Het aantal klanten in de afmijnzaal ter plaatse in Straelen-Herongen blijft stabiel. Tegelijkertijd neemt volgens Veiling Rhein-Maas ook de populariteit van de digitale verkoopkanalen - Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en webshop - nog steeds gestaag toe.

Volgens Veiling Rhein-Maas zijn de gevolgen van de energiecrisis, die eind 2022 werden gevreesd met betrekking tot de inkoop van goederen, veel minder groot dan gevreesd. De verkoop rond Valentijnsdag 2023 is goed verlopen met een totale omzet op de veilingklok op het niveau van vorig jaar. Er was een goede constante verkoop op alle veilingdagen vóór Valentijnsdag, met een focus op snijbloemen. Over het geheel genomen werden er in het eerste kwartaal van 2023 meer snijbloemen aangevoerd dan verwacht, alleen de hoeveelheden chrysanten en eustoma's bleven wat achter doordat de kassen in de wintermaanden niet of minder werden verwarmd. Bij de potplanten was de afzet van kamerplanten over het algemeen goed, maar bij de tuinplanten lag het aantal verkochte bolbloemen en vroege vaste planten in maart onder de prognose. Dit kwam vooral door het weer, want er was geen strenge winter en daardoor bloeiden de outdoor-producten tegelijk met de bolgewassen en concurreerden ze dus met elkaar bij de eindconsument. Alle andere producten waren in het eerste kwartaal van 2023 goed in trek.

Sinds eind februari is een nieuwe versie van Kopen-Op-Afstand beschikbaar voor klanten van de marktplaats. De belangrijkste vernieuwing is de mogelijkheid om gebruik te maken van de livestream. Deze toont de verkoop op alle acht veilingklokken in bijna realtime. Op die manier zijn klanten ‘live’ bij de veiling aanwezig, zelfs als ze vanuit huis inkopen. Het maakt het voor hen ook gemakkelijker om te volgen wat de volgende producten zijn die worden verkocht. Pauzes of onderbrekingen in de verkoop zijn bovendien visueel gemakkelijker waar te nemen. Dit maakt Kopen-Op-Afstand voor klanten veel comfortabeler.

Veiling Rhein-Maas investeert in de veiling om de bedrijfslocatie met het oog op de toekomst te moderniseren. In het eerste kwartaal werden onder meer een groot deel van het vloeroppervlak in verbindingsas BE1 en een grote oppervlakte in het ‘Teilkarren-Lager’ vervangen. Daarnaast krijgt het project ‘Standort 2025’ steeds meer vorm; zo zullen de eerste maatregelen voor het CC-depot in het tweede kwartaal van 2023 worden genomen. 

Goed begin van het 2e kwartaal
Veiling Rhein-Maas startte het tweede kwartaal van 2023 met een positieve verkoop rond Pasen. De verkoop op de veilingklok lag op een vergelijkbaar goed niveau als vorig jaar. Het prijsniveau was hier over het algemeen vergelijkbaar met vorig jaar – voor snijbloemen en kamerplanten lag dit iets boven 2022, voor tuinplanten iets eronder. Tijdens de week voor Pasen was de deelname van klanten aan de veiling zeer goed – ook op de speciale veildag Goede Vrijdag. Voor de verkoopkanalen Kopen-Op-Afstand, klokverkoop en webshop lag de vraag iets boven die van het afgelopen jaar.

 

bron: Veiling Rhein-Maas

 


17-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS