donderdag 21 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Honderden orchideeŽn als uniek decor tijdens Salone del Mobile in Milaan

Honderden orchideeŽn als uniek decor tijdens Salone del Mobile in Milaan

Van 18 tot en met 23 april verfraaien honderden orchideeën het Nederlandse paviljoen Masterly, tijdens de internationale designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Masterly is dé showcase van Nederlands design en is gevestigd in het Palazzo Giureconsulti, een steenworp afstand van de Duomo. Orchidee Nederland is wederom geselecteerd om een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën tentoon te stellen. Dat orchideeën en design perfect samengaan, wordt direct bij binnenkomst duidelijk. 

In het klassieke witte decor van het paleis, trekken orchideeën, gearrangeerd door Sand en Spijker uit Delft, de aandacht, en complimenteren de designstukken in de ruimte. Honderden langhoudende orchideeën zijn verwerkt in maar liefst vier metershoge installaties met Elho bakjes, en in arrangementen met klassieke Royal Delft porseleinen vazen. De presentatie van een rijk assortiment aan Phalaenopsis en exclusieve orchideeën geven het iconische Palazzo Giureconsulti op indrukwekkende wijze kleur en leven.

Niet alleen op het gebied van kunst en design biedt Nederland topniveau, ook op het gebied van orchideeën. Het zijn kunstwerken uit de natuur, waar je lang van kunt genieten. Dat is waarom curator en initiatiefnemer van Masterly Nicole Uniquole, wederom orchideeën koos als onderdeel van de tentoonstelling. “Het concept van Masterly laat kunst en design zien. Van oudsher waren bloemkunstenaars een bron van inspiratie, dus de orchidee kan niet ontbreken bij Nederlands design. De moderne, elegante orchidee is als een sieraad met een verhaal voor je interieur”, aldus Nicole Uniquole.

Omdat de orchideeën nog veel langer houdbaar zijn dan de week van de tentoonstelling, worden alle planten traditiegetrouw op de laatste dag van het evenement uitgedeeld. Dit is elk jaar een enorm succes. In groten getale komen inwoners van Milaan naar het uitdeelmoment om de orchideeën met open armen te ontvangen en thuis nog lang van na te genieten.

Masterly vindt plaats van 18 tot en met 23 april Palazzo Giureconsulti op het Piazza Mercanti in Milaan, Italië.

Foto´s: Orchidsinfo.eu 


Redactie Floranews | 17-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS