woensdag 6 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Siem Wijnhorst overleden

Siem Wijnhorst overleden

Afgelopen weekend is Siem Wijnhorst overleden door een noodlottig ongeval. Hij werd 51 jaar. Siem Wijnhorst was directielid bij Olsthoorn Greenhouse Projects. In onderstaand in memoriam staan zijn collega´s stil bij zijn overlijden.

Sinds zijn 15e werkte Siem al bij Olsthoorn, op de shovel voelde hij zich gelijk thuis. In 2005 heeft Siem samen met Sam, Mark en Marco het bedrijf overgenomen. Met veel passie, bevlogenheid en een portie jeugdige overmoed zijn zij met elkaar dit avontuur aangegaan. Siem in de functie van vrachtwagenchauffeur, uitvoerder, shovel machinist en logistieke zaken. Het meeste werd vanuit de vrachtwagen geregeld. Bijna alle klussen in binnen- en buitenland had hij op een bepaalde manier wel bemoeienis mee. Laden van vrachtwagens, brengen en halen van werkmaterieel, brengen en legen van containers, contact met de klant op locatie, contact met onderaannemers, opstarten van de klus, sloop- of bouwlocatie opruimen, werk opleveren, echt waar, te veel om op te noemen. Maar één ding wisten wij altijd zeker, als Siem zich ermee bemoeid komt het goed.

Als leidinggevende hanteerde Siem de ouderwetse ‘niet lullen, maar doorwerken’ methode. Door altijd als eerste te beginnen, keihard te werken en als laatste weer weg te gaan, werd dit door iedereen geaccepteerd en hield je arbeidsethos hoog. Werkweken van 70 uur waren voor Siem meer regel dan uitzondering. “Ben toch om 4.00 uur wakker dus waarom zou ik dan op bed blijven liggen” gaf hij dan als argument.

Als Siem nieuwe investeringsplannen had, moest de mede-directie keer op keer wennen aan het idee dat de nieuw aan te schaffen machine weer duurder dan zijn voorganger moest worden. Met goede argumenten en een beetje drammen wist hij de rest er bijna altijd van te overtuigen dat de volgende machine toch weer een slag groter en zwaarder moest gaan worden. In de praktijk bleek deze overgang vaak grote voordelen te hebben, waardoor we uiteindelijk allemaal moesten concluderen dat ook deze investering zich wel weer terug zou gaan verdienen. “Spullen moet je hebben” en “de machines moeten het werk doen” waren zijn favoriete uitspraken. Siem zijn visie op veel praktische zaken heeft het bedrijf dan ook met grote stappen vooruit geholpen.

Siem heeft zijn zoon Roy het werk met de paplepel ingegoten, Roy loopt alweer 12 jaar mee onder Siems hoede en heeft alle ins en outs van zijn vader geleerd. Ook dochter Lois is betrokken bij de zaak en zorgt regelmatig voor de catering voor de mannen. Zijn vrouw Ellen zorgde thuis voor een stabiele thuisbasis. Ook in de weekenden was Siem altijd op de zaak te vinden voor een bakkie of een praatje, de zaak was letterlijk zijn leven. Het mag duidelijk zijn wat een gemis Siem zal zijn voor het bedrijf.

Wij wensen Ellen, Roy, Shanna, Loïs en verdere familie heel veel sterkte toe.

Condoleren is mogelijk op zondag 16 april van 14.30u tot 16.30u

Adres:
Olsthoorn Greenhouse Projects
Jogchem van der Houtweg 3
2678 AG De Lier


Redactie Floranews | 12-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS