zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Ton Wallast benoemd tot CFO van Kind Technologies

Ton Wallast benoemd tot CFO van Kind Technologies

De toonaangevende AgTech Group Kind Technologies heeft Ton Wallast benoemd tot CFO van de groep. Samen met oprichters Alex Kind, CEO, en Richard Vialle, CS&IO, is  Wallast verantwoordelijk voor het groepsmanagement, waarbij zijn focus ligt op financiën, IT en M&A. Kind Technologies biedt een geavanceerd portfolio van interne logistieke, sorteer- en verpakkingsoplossingen voor de tuinbouwmarkt. Kind heeft haar hoofddantoor in Nederland en is internationaal actief met haar dochterondernemingen Crux Agribotics en Martin Stolze.

Ton Wallast (l) en Richard Vialle (r)

Wallast is een ervaren CFO met een staat van dienst bij succesvolle, snelgroeiende IT-bedrijven. Voordat hij bij Kind kwam, was hij meer dan 7 jaar lid van de raad van bestuur van Priva, een wereldleider op het gebied van klimaaten procesbeheersing in kassen. In deze rol kreeg hij een diepgaand inzicht in de tuinbouwmarkt en sloot hij een aantal strategische, internationale partnerschappen en transacties.

"We zijn blij en enthousiast om Ton naast ons te hebben om samen het bedrijf verder te laten groeien, op te schalen en verder te professionaliseren. Onze internationale uitbreiding via organische groei en ‘buy and build’ vereist een sterke leider voor de financiële strategie en controle", aldus Richard Vialle, oprichter en Chief Strategy & Innovation Officer bij Kind Technologies.

Gedreven door de ambitie om het volledige proces van gewasoogst tot verpakt product te automatiseren, zal Kind Technologies zich gaan richten op de uitbreiding en ontwikkeling van haar product- en technologieportfolio. Het bedrijf zal haar internationale verkoop- en serviceorganisatie verder uitbouwen en de productieprocessen en faciliteiten opschalen voor de volgende groeifase. Eerder dit jaar verzekerde de organisatie zich van substantieel groeikapitaal van private equity partner Avedon Capital Partners. De toetreding en versterking van het groepsmanagement door Ton Wallast is een logische volgende stap in de ontwikkeling van de ambitieuze technologiegroep.


Leandra de Boef | 12-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS