dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

First Lady Jill Biden doopt eigen tulp

First Lady Jill Biden doopt eigen tulp

First Lady Dr. Jill Biden heeft woensdag 5 april haar eigen tulp gedoopt. De ceremonie vond plaats in de residentie van de ambassadeur in Washington DC. De doop vond plaats op uitnodiging van Royal Anthos en de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten, de heer André Haspels. De Jill Biden tulp is ontwikkeld door Hobaho by Dümmen Orange en beschikbaar gesteld door Remarkable Tulips, die tijdens de bijeenkomst vertegenwoordigd werd door Foeke Gardenier, directeur van Hobaho by Dümmen Orange. 

Na een welkomstwoord door de ambassadeur, stond Anthos-voorzitter Henk Westerhof stil bij de bijzondere relatie tussen de Nederlandse bloembollensector en de Verenigde Staten die dateert uit 1951. In dat jaar tekenden Royal Anthos, het ministerie van LNV en het United States Department of Agriculture een overeenkomst waarmee het zogenaamde Pre Clearance Programma van start ging. 

Onder het Pre Clearance Programma worden jaarlijks zo’n 1 miljard bloembollen geëxporteerd. Tulpen hebben daarin met 45 procent verreweg het grootste aandeel, gevolgd door lelies, hyacinten, gladiolen en narcissen. Westerhof vertelde dat de populariteit van de tulp in de Verenigde Staten groeit. Hij memoreerde aan de American Flower Bulb Day op Union Square in San Francisco, die Royal Anthos voor de vijfde keer organiseerde. Maar liefst 30.000 belangstellenden kwamen op 5 maart 2023 op dit evenement af om in een grote pluktuin een bos tulpen te plukken.

foto´s: Royal Anthos


Redactie Floranews | 07-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS