zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Kom in de Kas trekt maar liefst 160.000 bezoekers

Kom in de Kas trekt maar liefst 160.000 bezoekers

Maar liefst 160.000 mensen hebben op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 een bezoek gebracht aan de glastuinbouw. In 19 regio´s openden 121 bedrijven hun deuren tijdens de 45e editie van Kom in de Kas, dat dit keer in het teken stond van Groene Liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

De 19 regio’s zijn overweldigd door het enthousiasme en aantal bezoekers. Elke regio heeft net zo veel of zelfs meer bezoekers ontvangen dan voorgaande edities. Door het natte voorjaarsweer op zaterdagochtend kwam het evenement, wat rustig op gang. Toch lieten veel bezoekers zich niet weerhouden om in de kassen op zoek te gaan naar hun Groene Liefde.

Kom in de Kas was voor de bezoekers een groene ontmoetingsplek. Zij konden kennis maken met de prachtige producten uit de kassen en met de kwekers die met veel liefde en passie over hun bedrijf vertelden. Naast het ontdekken van de prachtige en heerlijke producten die in de kassen worden gekweekt ontdekten de bezoekers ook dat de kwekers er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo leerden zij over het inzetten van beestjes tegen schadelijke beestjes en de inzet van aardwarmte voor het verwarmen van de kassen. Daarnaast waren er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook was er in diverse regio’s aandacht voor werken in de tuinbouw en presenteerden groene opleidingen hun aanbod.

Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en vele regionale sponsors. In 2024 is Kom in de Kas op 6 en 7 april.

foto´s: Rolf van Koppen via Kom in de Kas


Leandra de Boef | 03-04-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS