dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Dümmen Orange farm in Embu viert 40-jarig jubileum

Dümmen Orange farm in Embu viert 40-jarig jubileum

De vermeerderingslocatie van Dümmen Orange in het Keniaans Embu bestaat 40 jaar. Medewerkers en gasten vierden dit op 24 maart met sportieve activiteiten, prijsuitreikingen en een spetterende feest. 

Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange, was aanwezig bij de festiviteiten in Embu."We zijn enorm trots op onze farm in Embu, een moderne faciliteit die in 40 jaar tijd is gegroeid van 3 naar 22 hectare. We hadden en hebben hier een fantastisch team, meer dan 1200 man op piekmomenten, en ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel erg bedanken", aldus Noordhoek Hegt.

De farm werd in 1983 opgericht door Yoder Brothers uit de Verenigde Staten en in 1996 overgenomen door het Japanse Kirin Brewery, een van de voorlopers van Dümmen Orange. Na een aantal eigendoms- en naamsveranderingen opereert de farm sinds 2015 onder de paraplu van Dümmen Orange.

"In 1983 begonnen ze met een paar gewassen, maar nu worden hier ruim 50 gewassen verbouwd, sommige het hele jaar door, andere seizoensgebonden,’ zegt Jan Molenaar, Managing Director. ‘De transformatie van de oorspronkelijke chrysantenkwekerij naar de omvang van vandaag zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet en toewijding van de medewerkers hier, waarvan de meesten met hun gezinnen op de farm wonen."

Francisco Villasenor, een van de oorspronkelijke pioniers en 27 jaar lang Managing Director van de farm, zegt dat het bedrijf al in de beginperiode chrysantenstekken van topkwaliteit leverde: "We leerden onze teams verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk, en maakten duidelijk dat er hier chrysantenstekken van wereldklasse werden geproduceerd."

Hans Straathof, al jarenlang zakenpartner van de farm, voegt eraan toe: "We zijn alle mensen die een belangrijk deel van hun werkzame leven hebben gewijd aan dit geweldige bedrijf veel dank verschuldigd."

 


Redactie Floranews | 30-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS