donderdag 21 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Kom in de Kas in teken van Groene Liefde

Kom in de Kas in teken van Groene Liefde

Komend weekend is het tijd voor Kom in de Kas. Op 1 en 2 april staat de 45ste editie in het teken van de liefde. En niet zomaar liefde, maar Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. 

Kom in de Kas biedt de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Kwekers van groenten, bloemen, planten en fruit delen het eerste weekend van april maar wat graag waar zij trots op zijn: de kunst van het kweken van mooie, verse, smakelijke en gezonde natuurproducten. Ook staat tijdens het glastuinbouwevenement innovatie en techniek. De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken.

foto: Kom in de Kas

Tijdens Kom in de Kas is er in veel regio’s ook aandacht voor werken in de glastuinbouw. De glastuinbouwsector is een aantrekkelijke werkgever, waarin je werkt met dagverse producten. Het werken tussen de planten is elke dag weer anders. Ook als je geen groene vingers hebt zit je goed in de glastuinbouw. De sector staat bol van slimme innovaties en duurzame productiemethoden. Er zijn tal van uitdagende functies waarin je kunt uitblinken. Zo is er behoefte aan productiemedewerkers, leidinggevenden, technici, sales-, ICT- en HR-medewerkers. Eigenlijk alle functies op zowel mbo-, hbo- als universitair niveau.

Meer dan 45 jaar Kom in de Kas
Kom in de Kas heette in het begin nog helemaal geen Kom in de Kas. Halverwege de jaren ’60 werd voor het eerst een soort open dag georganiseerd voor de glastuinbouw. Deze open dagen waren zo’n groot succes dat in 1977 de allereerste editie van Kom in de Kas door heel Nederland werd georganiseerd. Sindsdien is Kom in de Kas hét jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002, steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen.

Leandra de Boef | 29-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS