vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Magical Hydrangea is 23 maart jarig!

Magical Hydrangea is 23 maart jarig!

Magical Hydrangea is 23 maart jarig en wordt 10 jaar. Dat viert Magical Hydrangea onder andere met een mooie winactie. Ook kunnen bezoekers van over de hele wereld vanwege het jubileumjaar de Magical hoek bezoeken in het Willem Alexander Paviljoen van Keukenhof. 

Sinds de introductie in 2013 van Magical hortensia’s zijn er regelmatig nieuwe soorten aan de collectie toegevoegd. In mei 2023 wordt de tuinhortensia Magical ‘Green Revolution’ geïntroduceerd. De hoofdkleur van de bloem is groen met een wit hartje.

Magical hortensia’s zijn compact, oersterk en hebben de opvallende eigenschap dat de bloemkleur verandert tijdens de bijzonder lange bloeitijd. Hoe meer daglicht, hoe sterker het effect. Er zijn verschillende soorten voor binnen en voor buiten. 

De stevige stelen van de Magical tuinhortensia’s blijven ook tijdens een flinke regenbui gewoon trots overeind staan. Ook zijn de bloemen goed bestand tegen een felle, zinderende zomerzon. De planten zijn geschikt voor toepassing in borders maar ook voor potten op balkon en terras.

Magical kamerhortensia’s behoren tot de langst bloeiende kamerplanten. Zonder veel moeite is het een halfjaar non-stop genieten van de prachtige bloemen. De kwekers geven dan ook een bloeigarantie van maar liefst 150 dagen. Als je de plant een plekje geeft met voldoende daglicht, maar uit de volle zon, is het eigenlijk alleen een kwestie van regelmatig watergeven.

Winactie

Bij aankoop van een Magical tuinhortensia maakt de consument kans op een moderne regenton van Capi Europe ter waarde van 349 euro. Gebruik de wincode op het plantenlabel en volg de aanwijzingen.

 


Leandra de Boef | 22-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS