dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Staatssecretaris Aukje de Vries bezoekt Centrum Weerbare Sierteeltsector

Staatssecretaris Aukje de Vries bezoekt Centrum Weerbare Sierteeltsector

Aukje de Vries, Staatssecretaris van Financiën voor Toeslagen en Douane, heeft woensdag 22 maart het Centrum Weerbare Sierteeltsector bezocht. op de locatie Aalsmeer van Royal FloraHolland. De Staatssecretaris werd ontvangen en rondgeleid door onder andere programmamanager Weerbare Sierteeltsector Bas van Delden en Manager Veiligheid & Facilities van Royal FloraHolland Vivian van Rossum.

Doel van dit bezoek was om de dtaatssecretaris inzicht te geven in de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit in de sierteeltsector. De sector is aantrekkelijk voor criminelen door de dagelijkse fijnmazige en internationale logistiek. Ons land beschikt over diverse goede logistieke verbindingen en is daardoor een belangrijke toegangspoort naar de rest van het Europa. Dit geldt ook voor de sierteeltsector waar dagelijkse internationale vers logistiek essentieel is om de producten op bestemming te krijgen.

“Het is erg fijn dat de staatsecretaris veel aandacht heeft voor ondermijning en dat zij meer wil weten over onze aanpak”, vertelt Bas van Delden, programmamanager van de aanpak Weerbare Sierteeltsector. “Onze sector is een van de grootste exportsectoren van Nederland en dus van groot economisch belang. Maar door de fijnmazige logistiek en het open karakter, is het transport interessant voor criminelen.”

Het bezoek van de staatssecretaris bestond uit een rondleiding bij Royal FloraHolland in Aalsmeer, de private partner in de aanpak. Met daarna een uitgebreid gesprek met de burgemeester van Aalsmeer, een afvaardiging van de politie en Douane, Royal FloraHolland en het programmateam. 

foto´s: Thierry Schut i.o.v. Aanpak Weerbare Sierteelt


Leandra de Boef | 22-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS