vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Nieuwighedenkeuring Plantarium|Groen-Direkt nu ook in juni

Nieuwighedenkeuring Plantarium|Groen-Direkt nu ook in juni

Plantarium|Groen-Direkt organiseert verschillende nieuwighedenkeuringen. Dit jaar voor het eerst ook in juni tijdens de Zomerdagen van Groen-Direkt. De keuring Beste KVBC Nieuwigheid is volgens de organisatie dé gelegenheid om producten, die qua groei en bloei dan op hun mooist zijn, te laten keuren. Lees verder...

“Na de najaarseditie van 2022 hebben we met verschillende partijen gesproken over het organiseren van de nieuwighedenkeuringen tijdens de beurzen. Toen kwam naar voren dat een extra keuring door de KVBC gewenst is. Maar dan niet in februari, veel planten zijn dan immers nog in winterrust, maar in juni als de planten qua groei en bloei op hun mooist zijn. Door de combinatie te zoeken met de Zomerdagen van Groen-Direkt, hebben we een mooi podium om de inzendingen te presenteren. De internationale tuinplanteninkopers brengen immers een bezoek aan deze beurs, en dat is een mooi publiek om je nieuwigheid aan te presenteren”, aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

Bedrijven die na jarenlang selecteren en veredelen een nieuwe cultivar hebben die rijp is voor de markt, deze willen tonen aan een internationaal vakpubliek én laten beoordelen door een deskundige en onafhankelijke jury worden opgeroepen om hun product aan te melden voor keuring Beste KVBC Nieuwigheid op 12 en 13 juni 2023. De onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid, vermeerdering en gebruiksmogelijkheden. De keuring in juni is opengesteld voor bedrijven die nieuwe soorten en cultivars onder de aandacht willen brengen. 


21-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS