vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Hans van der Salm nieuwe voorzitter van HortiQ

Hans van der Salm nieuwe voorzitter van HortiQ

Harm maters geeft, na ruim dertien jaar als voorzitter van HortiQ, het stokje door aan Hans van der Salm. Als Chief Operations Officer bij Havecon Horticultural Projects in Bleiswijk, is Van der Salm geen onbekende in de internationale glastuinbouwsector. De belangrijke taak aan de nieuwe voorzitter is om het HortiQ kwaliteitssysteem verder uit te bouwen.

“De schaalvergroting in Nederland, de doorontwikkeling van de kas naar een integraal systeem voor het groeiklimaat en de wet- en regelgeving maakt een kwaliteitssysteem dringend noodzakelijk” zegt Maters, terugkijkend naar zijn tijd als voorzitter. Het was de reden voor de leden van AVAG om een bedrag van zeven ton te investeren in een systeem die de kwaliteit bepaald op basis van objectieve normen. “Het HortiQ Next Level plan is een gamechanger gebleken voor de greenhouse technology sector. Door de snelle internationalisering van de sector kwam van investeerders steeds meer de vraag naar aantoonbare kwaliteitsbeheersing”, aldus Maters.

“Certificatie geeft onze klanten de zekerheid dat leveranciers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en dat de samenwerking tussen partijen in een bouwconsortium optimaal is. Op die manier creëren we als Nederlandse kassenbouw- en installatiesector internationaal een voorsprong”, geeft Van der Salm aan. Een taak voor Van der Salm is de ontwikkeling van de certificatie van de supply chain. Door de toenemende digitale transacties binnen de sector is dit een noodzakelijke certificatie geworden.

Naast zijn jarenlange ervaring bij Stork Fokker AESP, heeft Van der Salm een sterke technische achtergrond opgebouwd door zijn werkzaamheden bij KLM Catering Services. Als Director Operations bij KLM Catering Services was hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van productielijnen inclusief mechanisatie en robotisering. Ook het stroomlijnen van processen en het handhaven van wet- en regelgeving is voor Van der Salm geen onbekend terrein.

Hij is met een combinatie van techniek en organisatie in zijn achterzak in augustus 2021 de glastuinbouwsector binnen gekomen, met het doel om zijn kennis en expertise toe te passen als COO bij Havecon en nu ook het voorzitterschap van HortiQ.


Redactie Floranews | 21-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS