dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Pot Recycle Maand: Intratuin en elho zamelen oude plastic bloempotten in

Pot Recycle Maand: Intratuin en elho zamelen oude plastic bloempotten in

Het is lente! Tuincentrum Intratuin en duurzame potten fabrikant elho beginnen dit nieuwe seizoen met de aankondiging van de 'Pot Recycle Maand'. Een groen initiatief met als doel mensen bewust te maken van het belang van recycling. De hele maand april kunnen consumenten bij alle vestigingen van Intratuin oude plastic bloempotten inleveren worden. Het tuincentrum zorgt er vervolgens voor dat deze potten op de juiste wijze verwerkt en gerecycled worden. Wie een of meer oude potten inlevert, krijgt korting op de aankoop van een duurzame elho bloempot, die gemaakt is van gerecycled plastic.

Pot Recycle Maand is een opvolging van de Pot Recycle Days in 2022. Daarbij kon iedereen gedurende één weekend plastic potten inleveren bij Intratuin. Een groot succes: mensen visten massaal oude potten uit hun tuinen en schuurtjes. Door de inleverperiode te verlengen tot een maand heeft iedereen nu langer de tijd om potten te verzamelen en kan er nog meer impact gemaakt worden. Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin: “Om ervoor te zorgen dat je bloempotten op de juiste wijze gerecycled worden, moet je ze naar de plastic afdeling van de milieustraat brengen. Dit weten veel mensen niet en bovendien vinden ze het veel moeite. Door onze vestigingen gedurende een maand te veranderen tot inleverpunten voor plastic potten maken we het mensen makkelijker om wél te recyclen.”

Door oude of kapotte producten (‘afval’) als grondstof voor nieuwe producten te gebruiken, worden ‘primaire grondstoffen’ zoals bomen (papier) en aardolie (plastic) bespaard. Intratuin en elho vinden recyclen van bloempotten daarom een must en zorgen er na inlevering voor dat de plastic bloempotten bij de juiste afvalverwerker terecht komen en verwerkt worden tot gerecycled plastic.

Elho is één van de afnemers van de gerecyclede materialen, zij maken er weer opnieuw bloempotten van – zo is het cirkeltje rond en heb je een duurzame bloempot van gerecycled plastic die gevuld kan worden met groen. “Met de Pot Recycle Maand willen we Nederland bewust maken van de waarde van afval als nieuwe grondstof, laten zien dat efficiënt recyclen – met een beetje hulp – mogelijk is, en de impact op de natuur verkleinen”, aldus Patty Willems, pr-manager elho. Om het inleveren te stimuleren krijgt iedereen die in april een plastic pot inlevert bij een van de Intratuin winkels vijftien procent korting op een duurzame elho bloempot. 


Leandra de Boef | 21-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS