zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Kwekerij Wouters viert 10 jaar Festival Colours

Kwekerij Wouters viert 10 jaar Festival Colours

Tien jaar geleden introduceerde Kwekerij Wouters de productlijn Festival Colours; een lijn van gemaksproducten waarmee de consument direct kan genieten van kant-en-klaar kleurrijk perkgoed. Door de focus op gemak, weinig onderhoud en instant bloemenpracht sluit het product perfect aan bij de behoeften van de sociale buitengenieter. Deze consumentgroep ziet de tuin als een plek om met vrienden te ontspannen.

“De afgelopen tien jaar zaten vol met innovatie. Het lijkt misschien makkelijk om een succesvol merk te onderhouden, maar dat is het allerminst”, vertelt directeur René Wouters. “Wat begon met een 12-cm mixlijn is in 10 jaar uitgegroeid tot een collectie met meer dan 100 verschillende producten; van mix-schalen tot decoratieve hangpotten met AquaEasy-systeem. We hebben continu producten toegevoegd voor kant-en-klaar plantplezier.”

De kwekerij lanceert dit jaar ook een compleet nieuwe productlijn: ‘Bloementuin’. Hiermee focust de kweker een andere doelgroep: de tuinliefhebber met groene vingers. Deze groep houdt van tuinieren, heeft een weelderige tuin met veel bloemen en vindt het bovendien leuk om er zelf uit te oogsten. Met dit product maakt de consument succesvol zijn eigen verwilderde plukbloementuin. In een 12 cm-kweekpot wordt een vijftal plukbloemenmixen aangeboden met elk hun eigen karakter, van geurend tot vlinderlokkend. “Het is een halfwas; de consument hoeft de planten slechts nog af te kweken”, aldus René Wouters.

Net als alle andere producten wordt ook de ‘Bloementuin’ uitgebreid getest in de proeftuin. Hier worden niet alleen de groeiresultaten van de planten beoordeeld, maar ook de consumentenwaarde. De proeftuin wordt vanaf half juni tot eind augustus opengesteld voor genodigden.
 


Redactie Floranews | 21-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS