dinsdag 28 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Landgard, Plantify Partners Europe, Floral Trade Group en Gebrüder Cox treden toe tot EPT

Landgard, Plantify Partners Europe, Floral Trade Group en Gebrüder Cox treden toe tot EPT

Ook Landgard, Plantify Partners Europe (Floreac en Royal Lemkes), Floral Trade Group en Gebrüder Cox GmbH treden toe tot de Euro Plant Tray eG (EPT). Eerder dit jaar sloten de Oostenrijkse tuincentrumketen Bellaflora, het Duitse Vahldiek AG Blumengrosshandel en Royal FloraHolland en Dutch Flower Group al aan.

Twee jaar geleden nodigde de Deutsche Umwelthilfe e.V. (DUH) belangrijke spelers in de groene sector uit om het plasticprobleem in de markt te adresseren. Wat begon als een wake-up call voor de deelnemers groeit uit tot een snelgroeiende onderneming met bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland die alle niveaus van de groene toeleveringsketen vertegenwoordigen.

"Landgard heeft zich aangesloten bij Euro Plant Tray eG om het verdere ontwikkelingsproces naar een standard systeem van trays te ondersteunen. We hebben vanaf het begin nauw contact gehad met Euro Plant Tray eG en de vorige werkgroepen, dus we zetten nu deze stap voor een gezamenlijke oplossing. Als onderdeel van Euro Plant Tray eG zal Landgard een actieve rol spelen bij het vormgeven van de ontwikkeling en ook bestaande knowhow inbrengen vanuit onze eigen intensieve betrokkenheid bij het onderwerp van herbruikbare trays", vertelt Johannes Kronenberg, directeur van Landgard Blumen & Pflanzen GmbH.

V.l.n.r.: Hans-Gerd Cox (Gebrüder Cox GmbH), Michiel de Haan (Royal Lemkes) en Benoit Strauven (Floreac)

"Euro Plant Tray vertegenwoordigt een gezamenlijke oplossing voor de hele industrie, niet de zoveelste op zichzelf staande oplossing. Wij voelen ons verantwoordelijk en willen onze bijdrage leveren aan duurzaamheid en kunststofbesparing binnen de coöperatie en dus actief samenwerken met onze producenten en klanten", legt Hans-Gerd Cox, Directeur van Gebrüder Cox GmbH, hun deelname aan EPT uit.

Plantify Partners Europe is een samenwerking tussen de twee partnerbedrijven Floreac en Royal Lemkes. Michiel de Haan, CEO van Royal Lemkes, vertelt dat Royal Lemkes vanaf het begin van EPT het initiatief via de VGB als Nederlandse Versnellergroep gesteund heeft. "Bij Royal Lemkes zijn “positive planten” ons droom waar het drastisch verminderen van enkelvoudige plastics en bewegen naar een circulaire sector een onderdeel van uit maakt."

Benoit Strauven, CEO Floréac, laat weten dat deelname aan dit EPT-initiatief voor Floréac evident is, vanwege de intrinsieke motivatie van Floréac om de wereld beter te maken. "We rekenen op alle sectorpartners om deze overgang naar een duurzame sector te maken."


Redactie Floranews | 17-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS