woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Leerzaam alternatief voor selfies in bollenvelden

Leerzaam alternatief voor selfies in bollenvelden

Tulip Experience Amsterdam van bollenbedrijf W.A.M. Pennings, biedt bezoekers van de bollenstreek de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken zonder de kostbare bollenvelden te beschadigen. Het biedt een alternatief voor het perfecte plaatje in de bollenvelden en heeft tegelijk ook aandacht voor het kweekproces, de geschiedenis, de verschillende soorten en het aspect van zelf ontdekken. Pennings wil mensen hiermee graag bewuster te maken van het verhaal achter de tulp.

Het authentiek bollenbedrijf W.A.M. Pennings teelt al drie generaties met veel passie tulpen en laat bezoekers graag de magie van de tulp zélf ervaren. Bezoekers stappen in een prachtig kleurenpalet van tulpen en maken hier foto’s in de show tuin met 1 miljoen tulpen, in 700 soorten uit eigen kwekerij. In de showtuin staan tevens een aantal speciaal ingerichte fotopunten voor het schieten van het perfecte plaatje.

In het museum worden bezoekers op interactieve wijze meegenomen op de reis die de tulp heeft afgelegd over de gehele wereld. Vanaf de ontdekking in Kazachstan rond het jaar 1000 tot aan de huidige status als icoon van Nederland. Bezoekers komen hier alles te weten over de tulp en leren over de cyclus van het bollenkweken aan de hand van de allernieuwste machines en oude objecten (van vóór 1950). Het verhaal wordt hierbij levendig verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker.

Om de beleving compleet te maken krijgen bezoekers de gelegenheid om gratis een bosje tulpen uit de binnentuin te plukken om mee naar huis te nemen. Daarnaast zijn er meerdere kunstexposities, een bioscoop, een café met Nederlandse lekkernijen en een streekmarkt waar tulpen souvenirs en lokale producten worden verkocht.

Tulip Experience Amsterdam is in 2023 vanaf vrijdag 24 maart tot en met zondag 14 mei dagelijks geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur. De Experience is gelegen aan Delfweg 37 in Noordwijkerhout.


Leandra de Boef | 17-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS