zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Henk Poldervaart nieuwe directeur Floricode

Henk Poldervaart nieuwe directeur Floricode

Henk Poldervaart is sinds 15 maart de nieuwe directeur van Floricode. Hij volgt Henk Zwinkels op, die met pensioen gaat nadat zijn werkzaamheden in de komende periode zijn overgedragen op Poldervaart. Floricode zorgt in sierteeltsector voor masterdata beheer, product registratie, codering, standaarden en de distributie hiervan.

Poldervaart heeft een rijke ervaring opgebouwd in de automatisering in functies bij brancheorganisaties in de gezondheidszorg en vastgoedsector. “Hij heeft aan de wieg gestaan van branchebrede informatiesystemen. Deelnemers kunnen met de data en gegevens eruit de efficiency verbeteren. Dat past bij de doelstellingen van Floricode”, aldus de terugtredende Zwinkels. “Het is mooi dat de organisatie met zoveel kennis en ervaring door mag gaan.” Zwinkels werkte de afgelopen tien jaar bij Floricode en was vanaf 2017 directeur.

“Door de data van Floricode uit te breiden en met elkaar te delen kunnen ondernemers hun processen verbeteren en optimaliseren. Daar zijn al stappen mee gezet. Ik heb er heel veel zin in dit met ons team sierteeltbreed door te ontwikkelen”, aldus Poldervaart.

Floricode is in 2013 ontstaan na de fusie tussen Florecom en de VKC en ontwikkelt zich als een zelfstandige organisatie, in nauwe samenwerking met ketenpartners. Vertegenwoordigers vanuit die partners zitten in het bestuur van de Stichting Floricode. Bij de service-organisatie werken 10 mensen en alleen al het aantal productregistraties ligt jaarlijks op circa 1.600.

Henk Poldervaart


Redactie Floranews | 17-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS