zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Evanthia biedt diversiteit en verbinding bij Keukenhof

Evanthia biedt diversiteit en verbinding bij Keukenhof

Vanaf donderdag 23 maart luidt Keukenhof in Lisse het voorjaar in met de opening van ’s werelds mooiste lentepark. Veredelingsbedrijf Evanthia draagt bij aan de presentatie van een grote diversiteit binnen het internationale showvenster van de Nederlandse sierteelt. Dit doet de Westlandse veredelaar met diverse inzendingen van bloemen en planten en samenwerking binnen de keten.

Gedurende de gehele openingsperiode van Keukenhof, van 23 maart tot en met 14 mei, levert Evanthia verschillende seizoensbloemen en potplanten die in de paviljoens verwerkt worden tot creatieve presentaties. “De samenwerking met Keukenhof biedt ons een geweldig podium om onze eigen genetica, bijzondere selecties én de kwekers van onze producten onder de aandacht te brengen bij een breed internationaal publiek", vertelt Louis Kester, Commercieel Directeur van Evanthia. Hij vervolgt: "We hebben goede hoop dat we dit jaar ook weer persoonlijk contact kunnen leggen met bezoekers vanuit het Midden-Oosten en Azië – China in het bijzonder, die de afgelopen jaren in mindere mate de mogelijkheid hadden om het park te bezoeken.”

Seizoensbloemen in de spotlight

Op één van de podia in het Oranje Nassau paviljoen staan door bloemarrangeur Heleen Valstar afwisselend Matthiola StoX van Flower XL, Celosia Reprise van Kwekerij Bos Bloemen en Antirrhinum van Jan van der Voort in de spotlight. Evanthia werkt daarnaast ook samen diverse snijbloemenkwekers binnen de promotiecampagne “365 Dagen Bloemen”. Met de inbreng van snijzonnebloemen, snijasparagus, Tanacetum, Antirrhinum en Matthiola draagt het bedrijf bij aan een bonte presentatie van seizoensbloemen in het Oranje Nassau paviljoen.

Een zonnig voorjaar met stralende zonnebloemen

Als zonnebloemenspecialist brengt Evanthia de zon naar het Willem Alexander paviljoen. Het seizoen begint met diverse Snijzonnebloemen uit het Solano assortiment. De Solano collectie bestaat uit vroege, midden en late zonnebloemvariëteiten met uitzonderlijke robuustheid en volle, stuifmeelvrije bloemen. Samen met de potzonnebloemkwekers van het Sunsation collectief, verzorgt het veredelingsbedrijf eveneens een fleurig arrangement. Sunsation potzonnebloemen staan bekend om uitbundige kleur en variatie, met rijkbloeiende multi-flower types en bontgevlamde, lemon en goudgele variëteiten.
 


Redactie Floranews | 16-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS