dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Plantanious neemt activiteiten van Persoon Potplanten over

Plantanious neemt activiteiten van Persoon Potplanten over

Plantanious en Persoon Potplanten gaan samen verder. Het is de volgende stap in de al in januari 2021 ingezette intensieve samenwerking tussen de twee bedrijven. Per 15 maart 2023 gaan de twee bedrijven samen verder en nemen de eigenaren van Plantanious de activiteiten van Persoon Potplanten in De Lier over. Het bedrijf behoudt zijn eigen naam, maar gaat wel verder met een nieuw logo in dezelfde stijl als dat van Plantanious.

De periode tussen begin 2021 en nu is gebruikt om de twee bedrijven zo veel mogelijk te vervlechten. De twee verwante familiebedrijven hebben afzonderlijke sterke roots, waar vanuit ze samen als één bedrijf door kunnen groeien. De versterking op zowel teelt-technisch als commercieel gebied versterkt de continuïteit bij zowel het bedrijf zelf als bij de klanten.

Persoon Potplanten in 1950 opgericht door Arie Persoon in 1950. Het teelde destijds tomaten en sla. In 1980 is Aad Persoon begonnen met het telen van groene kamerplanten op de huidige locatie en samen met broer John Persoon is het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is. De totale oppervlakte van het bedrijf beslaat 47.000 vierkante meter. Hiervan wordt ongeveer 6500 m² gebruikt voor de eigen productie van het, voor de teelt benodigde, uitgangsmateriaal.


Leandra de Boef | 15-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS