vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Bredefleur breidt flink uit in Moerkapelle

Bredefleur breidt flink uit in Moerkapelle

Leliekwekerij Bredefleur breidt flink uit. In Moerkapelle neemt de kweker de locatie van de buren over; een voormalig potplantenbedrijf. Op dit moment heeft Bredefleur in Moerkapelle 5,5 hectare kas en in Luttelgeest 8 hectare. Met de aankoop breidt het bedrijf zijn oppervlakte in Moerkapelle uit met circa 8 hectare kas. 

De huidige locatie in Moerkapelle wordt geïntegreerd met de nieuwe aangekochte kassen tot een grotere, toekomstbestendige leliekwekerij. De broers Peter, Thomas en Levi Evers, die samen de directie van het bedrijf vormen, zijn voornemens om de integratie de komende jaren uit te rollen. Ook de jongste broer Ruben Evers krijgt een rol op de nieuwe locatie.

Afgelopen jaren hebben de broers geprobeerd uit te breiden. Vanwege te hoge
bouwkosten lukte dat echter nog niet. "Tot onze buurman te koop kwam”, vertelt Levi Evers. “We zien ruimte in de markt. Onze klanten vragen naar andere producten, maar
momenteel hebben we te weinig vierkante meters kas om aan de vraag te voldoen."
Hij vervolgt: "Deze aankoop geeft ons de kans onze kwaliteit, exclusiviteit en continuïteit te vergroten. Verder zijn we een jong en ambitieus bedrijf en merken we dat de markt langzaam afschaalt, terwijl de leliemarkt niet krimpt. Er is dan ook ruimte om ons als bedrijf verder te ontwikkelen en wij springen graag in dat gat.”

Leliekwekerij Bredefleur in Moerkapelle en Luttelgeest is opgericht door Piet Evers en in 2019 overgedragen aan zijn zonen Peter, Thomas en Levi. 

Ruben, Thomas, Peter en Levi Evers (v.l.n.r.)


Redactie Floranews | 15-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS