vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Look-a-like van de buxus, maar dan mét bloemen

Look-a-like van de buxus, maar dan mét bloemen

De Bloombux is een look-a-like van de buxus maar dan mét bloemen. Bovendien hoef je met deze groenblijver niet te vrezen voor buxusmot of -schimmel. In 2023 is de ziekteresistente tuinplant verkrijgbaar in de kleuren licht- en donkerroze en als bol en haagplant.

Het is eigenlijk een bijzondere dwergrhododendron met smalle, frisgroene blaadjes. De plant zit in mei en juni vol met roze bloemen van ongeveer 8 cm groot. Deze zitten vol met nectar, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn voor vlinders en hommels. De dwergrhododendron is een compacte groeier. Hierdoor kun je de plant, na de bloei, in haast elk gewenste vorm snoeien. Bijvoorbeeld als ‘buxusbol’ of als strakke haag.

De Bloombux is kan op elk moment van het jaar in de tuin geplant worden. De plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw maar stelt geen eisen aan de bodem. Of de grond nu kalkrijk, zanderig, klei- of veenachtig is... Bloombux vindt het allemaal prima. De plant is bladhoudend en winterhard tot min 24 graden.

 


Redactie Floranews | 14-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS