zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Anthuriumkwekerij Flamingo-Plant versterkt leiding

Anthuriumkwekerij Flamingo-Plant versterkt leiding

Stap naar verdere specialisatie

Per 15 maart 2023 treedt Jory Jansen toe tot de directie van Flamingo-Plant vof in De Lier. Met zijn toetreding bestaat de directie van Flamingo-Plant uit Shirley van Rijn, Michel van Rijn en Jory Jansen. Jansen neemt hierbij ook een belang in het bloeiende potplanten bedrijf. 

Daarnaast blijft Jansen eigenaar van Bloomworks in De Lier. “Ik ken Flamingo-Plant al vele jaren. Het is een bedrijf dat op veel vlakken goed bij mijn eigen bedrijf past. De klanten/ exporteurs op de veiling, zijn veelal dezelfde als de klanten van mijn eigen bedrijf. De combinatie is dus een logische”, aldus Jansen. “De groei die Flamingo-Plant momenteel doormaakt, gaat gepaard met interessante uitdagingen. Ik wil daar graag verder vorm aan geven met het team. Pot Anthurium is ’s werelds langst bloeiende kamerplant, is duurzaam en trekt mij erg aan. We focussen ons vooral op de kwaliteits- en niche markt.”

De dagelijkse afhandeling van orders en orderafname bij Flamingo-Plant verandert niet. Shirley van Rijn en Ilona Droog doen dit al jaren naar volle tevredenheid en blijven daar de contactpersonen voor (bestel@flamingo-plant.nl).

Flamingo-Plant staat al jaren bekend als de demonstratie kwekerij van Anthurium veredelaar XL-Bloom youngplants. Hierbij opereren de twee bedrijven als zodanig al enkele jaren vanuit 1 entiteit met 2 handelsnamen op 2,5 hectare. De komende jaren zal het bedrijf wellicht verder ontvlochten worden in 2 entiteiten. Jansen zal sturing en invulling gaan geven aan de Commerciële activiteiten van het potplantenbedrijf, zodat directeur Michel zich verder kan richten op de jonggoed afdeling XL-Bloom youngplants. De veredelaar richt zich met jaarlijks al 15 miljoen stekken op de export van jonggoed naar inmiddels al bijna 70 landen.

“We willen het assortiment verder optimaliseren met veel unieke rassen en kleuren die eind 2023 binnenkomen en ons nog meer gaan richten op duurzaamheid”, vertelt Jansen. “Het DNA van de rassen is zeer veelbelovend. XL-Bloom beschikt over ruim 200 rassen. Die zullen wij doortesten en netjes in de markt zetten. Hier is nog veel terreinwinst te boeken.” 


Leandra de Boef | 10-03-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS